KİT yönetiminden AKP'ye: 'Elektrik mi üretiyorsunuz, siyasetçi mi?'

CHP Milletvekili Atilla Sertel, kamu kurumlarına Genel Müdürlük düzeyinde atanan isimlerin, “Siyasi bir karar ile” siyasetle buluşturulduğunu ifade etti.

KİT yönetiminden AKP'ye: 'Elektrik mi üretiyorsunuz, siyasetçi mi?'

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün bilanço ve kesin hesaplarının masaya yatırıldığı komisyon toplantısında, KİT yöneticiliğinden siyasete geçen isimler gündeme getirildi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; CHP Milletvekili Atilla Sertel, kamu kurumlarına Genel Müdürlük düzeyinde atanan isimlerin, “Siyasi bir karar ile” siyasetle buluşturulduğunu söyledi.

2016 yılında EÜAŞ Genel Müdürü olarak atanan, şimdi AKP’de milletvekilliği yapan Nevzat Şatıroğlu bir süre eski kurumunun hesaplarının görüşüldüğü toplantıyı yönetti.

CHP’li Atilla Sertel, Nevzat Şatıroğlu’nun 2016 senesinde EÜAŞ Genel Müdürü olarak "denetlenen" olarak komisyon sıralarında oturduğuna dikkati çekerek, yöneticilikten siyasetçiliğe ya da siyasetten yöneticiliğe geçen bazı isimleri sıralayarak şöyle konuştu:

“Mücahit Alkan EÜAŞ’da Genel Müdür Yardımcısı’ydı. Mücahit Alkan, Bursa’da AKP’den Belediye Başkanı Adayı oldu. Afif Demirkıran vardı, TEAŞ’ta Genel Müdür’dü, Siirt’ten AKP Milletvekili oldu. Baha Ünlü var yanımda, TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı’ydı, şimdi o da burada. Yani şimdi siz elektrik mi üretiyorsunuz, siyasetçi mi?"

Kurumların başındaki insanların bulundukları pozisyona tesadüfen gelmediğini, bu isimlerin siyaseten tercih edildiğini vurgulayan CHP’li vekil Atilla Sertel, “Hep siyaseten atanıyorlar bir yerlere, ondan sonra milletvekili yapılıyorlar” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Elektrik Milletvekili Atilla Sertel