Ahmet Takan gündeme gelen Biden iddiasını yazdı: İktidarın erken seçimden başka şansı kalmaz

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında siyaset kulislerinde dile getirilen bir iddiayı yazdı.

Ahmet Takan gündeme gelen Biden iddiasını yazdı: İktidarın erken seçimden başka şansı kalmaz

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde erken seçimle ilgili konuşulan iddialara dair bir yazı kaleme aldı.

Takan, "Çoğunlukla üzerinde birleşilen görüş, 'Biden Erdoğan’ın yüzüne kapıları kapatmaya devam ederse, iktidarın erken seçimden başka şansı kalmaz. Ana seçim stratejisinin ayakları da sivil anayasa çağrısı ve terör olur'" ifadelerini kullandı.

Takan, yazısında şunları kaydetti:

Tartışma başlıkları çok gibi görünüyor ancak siyaset dar bir alana hapsedildi. AKP, siyaset stratejisini “terör” ve “terörist” üzerinden götürüyor. HDP milletvekilleri hakkında TBMM’ye gelen tezkereler gerginliği iyice arttıracak. Kahin olmaya gerek yok!. Dokunulmazlıkların kaldırılması oylamasında CHP “hayır” derse “”HDP eşittir PKK” olduğuna göre “CHP eşittir PKK” olacak. Daha önce defalarca dile getirmiştik; saray iktidarının hedefi Millet İttifakı’nı dağıtmak.

★★★

Başkent çok hareketli… Gözler Mart ayında yapılacak AKP ve MHP büyük kongrelerinde… Bakanlıklarda yapılacak devir teslim görüşmelerinde yapacakları konuşmayı şimdiden hazırlayan Bakan namzetleri var… AKP ve MHP Genel merkez yönetimlerinde önemli değişikler olacağını iddia edenler çoğunlukta. Erken seçim tarihi tahminde herkes durduğu yere göre bir iddiayı dile getiriyor. Çoğunlukla üzerinde birleşilen görüş, “Biden Erdoğan’ın yüzüne kapıları kapatmaya devam ederse, iktidarın erken seçimden başka şansı kalmaz. Ana seçim stratejisinin ayakları da sivil anayasa çağrısı ve terör olur.”

Etiketler
Ahmet Takan Erken Seçim Kulis Seçim