AKP kongreleri çığrından çıktı! Akılalmaz davetiye

AKP 7’nci Olağan İzmir İl Kongresi'nde salonu dolması için herkes tehlikeye atılırken lise öğrencilerinin de kongrelere "Kongremizde sizleri ve değerli öğrencilerinizi aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadeleriyle çağrıldığı ortayaç ıktı.

AKP kongreleri çığrından çıktı! Akılalmaz davetiye

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve salon lebalep (tıklım tıklım) dolu” diye övündüğü AKP il kongreleri, pandemiye rağmen kapalı salonlarda, hiçbir tedbire uyulmadan gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; AKP 7’nci Olağan İzmir İl Kongresi, dün Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı kongrede, pandemiye rağmen yine kalabalık görüntüler oluştu. Salona girmek için sıra bekleyenler, kalabalık gruplar halinde turnikelerden geçiş yaptı. Salonda ise sosyal mesafe kurallarına uyulmadı. Kongreye katılacak delegelere, basın mensuplarına ve protokole Covid-19 testi zorunlu tutulurken, kongre katılımcılarına ise herhangi bir test zorunluluğu getirilmedi.

ÖĞRENCİLERE DAVET

AKP İzmir İl Başkanlığı’nın kongreye lise öğrencilerini de davet ettiği, okullarda çalışan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) personeli ile okullardaki geçici daimi personelin ise kongreye katılmak zorunda bırakıldığı iddia edildi. Okul müdürlerine gönderilen yazıda, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile 22 Şubat 2021 Pazartesi günü gerçekleşecek olan 7. Olağan AKP İzmir İl Kongremizde sizleri ve değerli öğrencilerinizi aramızda görmekten mutluluk duyarız” denildi.

AKP kongreleri çığrından çıktı! Akılalmaz davetiye - Resim : 1

HAKKINDA İŞLEM YAPILMALI

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, öğrencilerin kongreye çağırılmasına tepki gösterdi. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiğine ve sınavların ertelenmesinin talep edildiğine dikkat çeken Vardal, şunları söyledi:

“Bir siyasi partinin kongresine öğrencilerin davet edilmesi kabul edilemez bir durum. Ailelerinden ve velilerinden habersiz siyasi parti kongresine dahil edilmeye çalışılan öğrencilerin hem sağlık hakkı yok sayılıyor hem de bu öğrenciler siyasete alet ediliyor. Siyasi parti yöneticilerinin kamu yöneticileri aracılığıyla okul yönetiminden talepte bulunmaları, tek parti yönetiminin tipik bir göstergesi. Kamu yöneticilerinin tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta olması gerekir. Ancak bu siyasi partinin il başkanı, üzeri örtük şekilde bir okul yöneticisine talimat veriyor. Bu parti yöneticisi hakkında mutlaka işlem yapılması gerekiyor.”

BAKAN KOCA NE DEDİĞİNİ UNUTTU

Muhammed Emin Saraç için İstanbul Fatih Camii’nde düzenlenen, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanı sıra çok sayıda bakanın da katıldığı cenaze töreninde hiçbir pandemi kuralına uyulmaması tepki çekti.

Bakan Koca, 2 Aralık 2020’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Duygularımızı rahatça paylaşabileceğimiz günler için cenaze ve nikâhlarda 30 kişiyi geçmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bakanın kendi uyarısını hiçe sayarak önceki gün neredeyse izdiham yaşanan bir cenaze törenine katılması, yurttaşları çileden çıkardı.

Yurttaşlar, sosyal medyada Bakan Koca’ya tepkilerini dile getirdi. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Sayın Fahrettin Koca, hastanenizden cenazesini alıp, pandemi önlemlerine uymak için sadece 10 kişiyle birlikte gömdüğüm annemin üzerine yemin ederim, hiç kimsenin şu olaylardaki ikiyüzlülüğünüzü unutmaması için yaşayacağım. Andım olsun” dedi. Bir diğer yurttaş ise “1,5 ay önce 3 gün içinde hem babamı hem de 47 yaşındaki abimi, canımı kaybettim. Gelmek isteyen tüm dostları reddettik. Kimsesizmiş gibi sadece kardeşleri olarak toprağa verdik. Bundan sonra hiç kimse maske-mesafe-temizlik demesin” diye yazdı.

Etiketler
Ağrı İzmir Kongre Lise