Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'yu andı: 28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Ocak 1994 yılında katledilen Gazeteci Uğur Mumcu için düzenlenen anma töreninde açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'yu andı: 28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta

Gazteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 28'inci yılında, bombalı suikaste uğradığı evinin önünde anıldı. Anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li bazı milletvekilleri katıldı.

Ankara'da 24 Ocak 1993'te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi.

Mumcu'nun adının verildiği sokaktaki evinin önünde düzenlenen törene, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekilleri katıldı.

Kılıçdaroğlu, tören öncesi Uğur Mumcu'nun evini ziyaret ederek, eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüştü. Daha sonra Mumcu ailesi ve Kılıçdaroğlu, önce evin önündeki parkta bulunan Faili Meçhuller Anıtı'na sonra da Uğur Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfil bıraktı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

28 yıl önce onu sonsuza uğurladık. Binlerce kişi onu sonsuzluğa uğurladı. O sizden birsiydi. Halktan birisiydi. Bir Kuvâ-yi Milliye'ciydi. Araştırmacı gazteciliği ondan öğrendik. Karanlıklara ışık tutmayı ondan öğrendik.

Direnmeyi, kalpaklı yi Milliye'ci olmayı ondan öğrendik. O karanlıklara ışık tutan birisiydi.

Öldüğünde arkasından çok şey söylendi. Bütün karanlıkların aydınlıklanacağını, faillerin yaklanacağını, asıl faillerin üzerine gidileceğini ısrarla söylediler.

28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta. Ona bir borcumuz var. O ölmeden önce diyordu ki "Vurulduk ey halkım unutma bizi." Unutmayacağız.

O bizim yüreğimizde. O bizim yüreğimizde o bizim kalbimizde. Onu unutmak mümkün değil. Ülkesini seven bayrağını seven herkes Uğur Mumcu'yu hiç unutmayacaktır. Uğur Mumcu, medyanın bir önderidir, bir lideridir, bir aydınlanmacısıdır. Dolayısıyla bir cumhuriyet değeridir. Onu unutmak mümkün değildir. Bizler varoldukça Uğur Mumcu da var olacaktır.

Etiketler
Uğur Mumcu Kemal Kılıçdaroğlu