Davutoğlu'ndan Bahçeli ve Soylu'ya çok sert sözler!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Selçuk Özdağ’a saldırı sonrası yaşananlarla ilgili konuştu.

Davutoğlu'ndan Bahçeli ve Soylu'ya çok sert sözler!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Selçuk Özdağ’a saldırı sonrası yaşananlarla ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, “Ben Sayın İçişleri Bakanı'nı da muhatap almam, Cumhurbaşkanı'na soruyorum. Net cevap istiyorum. Bu bireysel bir tepki midir, mazur mu görülmelidir? Yoksa organize senkronize bir terör faaliyeti midir?" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyı gündemine alan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama beklediğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de saldırı sonrası yaptığı açıklamaları anımsatan Davutoğlu, “Size tavsiyem önce kendi partinize bu konuda bir akort yapın.

Derince ilçe başkanınız saldırıyı açıkça sahiplendi. Hatta daha da ötesini yaparız dedi. Genel başkan yardımcılarınızdan birisi kendisine yakışan bir ifade ile, ‘bizde deli çok' dedi. İki milletvekiliniz bu saldırıyı tahkik eden başsavcıya tehditler savurdu. Şimdi biz kime bakalım?” diye sordu.

''CUMA NAMAZINA GİDENE ACIMAYIZ' DİYORLAR'

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Ankara'da bir takım piyonlar bazı azmettiricilerin yönlendirmesiyle genel başkan yardımcımız Sayın Selçık Özdağ'a saldırıda bulunuyorlar ve başkentin ortasında bir siyasi terör estirdiler.

Cuma namazına giden bir insanı eğer alçakça, kalleşçe saldırı yapılıyorsa bunun vermek istedikleri mesaj açık, biz Cuma namazına gidene acımayız. Biz de onlara, Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsun, bize korku salmak isteyenlerin salmaya çalıştığı korkuya da biz kulak asmayacağız, meydanı boş bırakmayacağız.

'ANKARA SOKAĞINDAN SİZ SORUMLUSUNUZ'

Sayın Cumhurbaşkanı son dönemde alışkanlık edindi, istediği konuyu istediği kadar gündemde tutuyor, girmek istemediği konuya da ülke yangın yerine dönse de girmiyor.

Selçuk Özdağ’ın temiz kanı o arabaya döküleli 5 gün oldu ve Cumhurbaşkanı’ndan kamuya dönük bir açıklama yok. Ama üç kişi onu eleştirse hemen ‘terörist' diye konuşmaya başlar. Herhangi bir yerde birisi bir soru sorsa ‘eyy' diye hitap etmeye başlar.

Sayın Cumhurbaşkanı ne zaman konuşacaksınız? Şimdi konuşmayacaksınız sizinle birlikte siyaset yapmış bir insanın kanı Ankara sokaklarına düşmüşse ve siz konuşmuyorsanız ne zaman konuşacaksınız? Yetmedi, iki gazeteci 2 hafta içinde darp edildi.

Sizin ortağınız olan Sayın Bahçeli tarafından 3 gazeteci açıkça tehdit edildi. Ankara ve İstanbul'daki siyasiler ve gazeteciler sizin aklınıza hiç gelmiyor mu? Siz sorumlusunuz, Ankara sokağından siz sorumlusunuz. Ben bu ülkede başbakanlık yaptım bu sorumluluğun ne olduğunu bilirim.

'BU ORGANİZE VE SENKRONİZE BİR TERÖR FAALİYETİDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıya ilişkin hesap sorması gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, “Hesap sorması gereken sizsiniz, hesap vermesi gereken de sizsiniz. Şimdi hesap sorulması gereken iki kişi söyleyeceğim size.

Sayın İçişleri Bakanı’nı bir çağırın. Deyin ki ‘hangi bilgiyle Selçuk Özdağ’a yapılan saldırının bireysel tepki olduğunu söyledin. Şu bilgileri ver de ben de paylaşayım kamuoyuyla' deyin. Ben Sayın İçişleri Bakanı’nı da muhatap almam, Cumhurbaşkanı’na soruyorum. Net cevap istiyorum. Bu bireysel bir tepki midir, mazur mu görülmelidir? Yoksa organize senkronize bir terör faaliyeti midir?

Ben size söyleyeyim kanaatimi, milletin de kanaati budur, bu organize ve senkronize bir terör faaliyetidir."

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Saldırı Selçuk Özdağ