Saray'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sözde Cumhurbaşkanı' cevabı

Fahrettin Altun, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik kullandığı 'Sözde Cumhurbaşkanı' ifadesine tepki gösterdi.

Saray'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sözde Cumhurbaşkanı' cevabı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı 'Sözde Cumhurbaşkanı' ifadesine tepki gösterdi.

Fahrettin Altun'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza "sözde Cumhurbaşkanı" demek her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Yalan, iftira ve hakaret siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir."

Saray'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sözde Cumhurbaşkanı' cevabı - Resim : 2

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD'deki seçim sonuçlarına saygı gösterilmesini isteyen Kılıçdaroğlu konu kendi ülkesi olduğunda, girdiği her seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanımıza 'sözde' diyerek millet iradesine en büyük saygısızlığı yapmıştır. Milletimiz bundan önceki her seçimde olduğu gibi bu sözlere hak ettiği cevabı yine sandıkta verecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise Twitter hesabından yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde Cumhurbaşkanı' ifadesi, Cumhuriyeti, demokrasiyi ve milletin iradesini hedef alan son derece tehlikeli bir sözdür ve derhal geri alınmalıdır. Milletin iradesini yok sayan bu şaibeli zihniyetin demokratik siyasette yeri yoktur."

Saray'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sözde Cumhurbaşkanı' cevabı - Resim : 3

Etiketler
Fahrettin Altun Saray