Karşıyaka eski belediye başkanı Kemal Baysak yaşamını yitirdi

İzmirli iş insanı ve Karşıyaka eski belediye Başkanı Kemal Baysak yaşamını yitirdi. Sabaha karşı yaşamını yitiren Baysak, 88 yaşındaydı.

Karşıyaka eski belediye başkanı Kemal Baysak yaşamını yitirdi

İzmirli iş insanı ve Karşıyaka eski belediye Başkanı Kemal Baysak yaşamını yitirdi. Sabaha karşı yaşamını yitiren Baysak, 88 yaşındaydı.

Kemal Baysak kimdir?

1878 yılında Bosna Hersek’ten Karşıyaka’ya göç eden RESULOVIĆ ve GREBO Ailelerinin torunu ve GREBO Ailesinin oğulları olarak 31 Ocak 1933 günü Karşıyaka İzmir’de doğdu. 1951 yılında Mithatpaşa Erkek Sanat Enstitüsü’nün Metal İşleri Bölümü’nden mezun oldu. Enstitü’den sınıf arkadaşı Cemal TERCAN, kardeşleri Salih Şükrü BAYSAK ve Şükrü BAYSAK ile birlikte 1 Temmuz 1954 yılında bugünkü TERBAY Şirketler Grubu’nun temelini attı.

İş hayatında, çelik konstrüksiyon, metal işleri, makine imalat sanayii, otomotiv, traktör sanayiine parça üretimi, kot konfeksiyon denim sanayiine makine imalatı, turizm, ithalat ve ihracat ile yurt içinde ve yurt dışında inşaat ve her türlü yapı sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Halen Terbay Şirketler Grubu Onursal Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

Birçok mesleki ve sosyal kuruluşta görev aldı. 1975 yılından başlayarak Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Meclis Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanvekilliği, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve İdari Komite Başkanlığı, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayiyi Destekleme Vakfı (MEKSA) Onur Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Severler Kulübü Kurucu Üyeliği ve Onursal Başkanlığı, İzmir Dağcılık ve Doğa Severler Kulübü Derneği (İDADİK) Kurucu Üyeliği, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

1986 yılında Karşıyaka Rotary Kulübü’nün üyesi olmuştur. Kulübün projelerinde görev almış ve bölge seminer ve konferanslarına katılmak suretiyle topluma hizmet, bir rotaryen olarak başlıca uğraşıları arasında yer almıştır. Kulüpte Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi dışında, Kulüp Yönetiminin her kademesinde görev yapmıştır. Ayrıca Paul Harris dostudur.

Politik yaşamı, gençlik yıllarında Demokrat Parti üyeliği ile başladı. Kuruluşundan başlayarak Adalet Partisi’nin üyesi ve delegesi oldu. 1974 – 1980 yılları arasında dört dönem Adalet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Politikayı topluma hizmet için bir araç kabul etti. Milliyetçi, muhafazakar, liberal ve demokrat çizgiden hiç bir zaman ayrılmadı. 27 Mart 1994 seçimlerinde Doğru Yol Partisi adayı olarak katıldığı seçimlerde Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi 18 Nisan 1999 tarihine kadar sürdürdü.

Etiketler
İzmir Karşıyaka