CHP'li Tanrıkulu'ndan 'Utanmazca başlık' tepkisi: Yazabilecek ahlakınız var mı?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AYM'nin kararını paylaştı ve o gazeteye tepki gösterdi: Yazabilecek basın ahlakınız var mı?

CHP'li Tanrıkulu'ndan 'Utanmazca başlık' tepkisi: Yazabilecek ahlakınız var mı?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2018 yılında tutuklu yargılanan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş'ın duruşması için Çağlayan Adliyesi'ne gitmişti.

SABAH HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Hükümete yakın Sabah gazetesi, Tanrıkulu'nun adliyeye gitmesini "CHP'li Sezgin Tanrıkulu fena yakalandı" başlığıyla haberleştirdi. Sabah'ın haberinde "CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DHKP-C terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklu Berkay Ustabaş'a destek için İstanbul Adliyesi'ne geldi. Tanrıkulu, adliye önünde söz konusu terör şüphelisi için açılan pankartın ucundan tuttu" ifadeleri yer aldı.

AYM HAK İHLALİ KARARI VERDİ

Berkay Ustabaş'ın tutuklu olduğu dönemde Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruda karar çıktı. Yüksek mahkeme, Ustabaş'ın başvurusunu kabul etti ve haksız tutuklandığını belirterek tazminat ödenmesine hükmetti.

Mahkemenin kararını paylaşan Tanrıkulu, Sabah gazetesine ve haberi yapan muhabire çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Haksız tutuklanan öğrenci Berkay Ustabaş için Çağlayan Adliyesi'nde bulunmamla ilgili "Utanmazca" başlık atarak haber yapmıştınız. (Sema Alim Dalgıç)

Anayasa Mahkemesi'nin Berkay Ustabaş başvurusunda verdiği bu 'İHLAL' kararını yazabilecek basın ahlakınız var mı?"

CHP'li Tanrıkulu'ndan 'Utanmazca başlık' tepkisi: Yazabilecek ahlakınız var mı? - Resim : 1

Etiketler
Milletvekili Sezgin Tanrıkulu