CHP'li vekillerden Pınar Gültekin açıklaması: Fatih Çekirge'ye cevap verdiler

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çekirge, bir CHP Muğla Milletvekilinin Pınar Gültekin'in babasını arayarak davadan vazgeçmeleri konusunda teklifte bulunduğunu iddia etti. CHP Muğla Milletvekilleri, Gerçek Gündem'e konuştu.

CHP'li vekillerden Pınar Gültekin açıklaması: Fatih Çekirge'ye cevap verdiler

GERÇEK GÜNDEM - MERVE ÇOBAN, ELİF ÜNSAL Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çekirge, bir CHP Muğla Milletvekilinin Pınar Gültekin'in babasını arayarak davadan vazgeçmeleri konusunda teklifte bulunduğunu iddia etti.

www.gercekgundem.com'a konuşan CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Burak Erbay, Suat Özcan ve Mürsel Alban iddiaları net bir şekilde yalanlayarak ortak açıklama yapılacağını ifade etti.

Vekiller açıklamalarında CHP'li hiçbir milletvekilinin böyle bir girişim içinde bulunmayacağının altını çizdi.

www.gercekgundem.com'un ulaştığı CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biz de konuyu sabah okuyup öğrendik, arkadaşlarımızla kendi aramızda konuştuk. Yakın bir zamanda ortak bir açıklama yapacağız."

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise www.gercekgundem.com'a şu açıklamayı yaptı:

"Haberi sabah attılar bize, o zamandan beri de bu konuyla ilgili yazıyorlar. Benim bu konuyla ne ilgim ne de konuyla alakalı bilgim var. CHP içinden aradılarsa ki ihtimal vermiyorum, vicdani olarak ben bunu kabul etmiyorum. Benim 3 kızım, annem var. Konuyla ilgili kimse kimseyi zan altında bırakmasın, arayan kimse bir an önce açıklansın.

Bizim bir Whatsapp grubumuz var. Ben burada ortak açıklama yapılsın, bir araya gelinsin diye belirttim. Bazı vekillerimiz Ankara'da, onlar da geldikten sonra bir açıklama yapılacaktır. Tek istediğimiz, gerçeğin bir an önce ortaya çıkması."

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan'ın konuyla ilgili www.gercekgundem.com'a yaptığı açıklama şöyle:

"Konuyla ilgili gerekli açıklamalar çok yakında yapılacak. Ben kendi adıma konuşuyorum, Fatih Çekirge'nin yazdığı konuyla ilgim, alakam yok. Diğer arkadaşların da konuyla bir ilgisi olduğuna ihtimal vermiyorum. Bu konuda açıklamalar da yapılacak. (Ortak açıklamanın ne zaman yapılacağı hakkında) Çok süreceğini zannetmiyorum. Yakında açıklama yapılacak."

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in konuyla ilgili www.gercekgundem.com'a yaptığı değerlendirme ise şöyle:

"Ben hiçbir milletvekili arkadaşımın bu tarz bir arama yaptığına inanmıyorum. Hepimiz insanız; nerede bir kadın cinayeti olsa davalarına gideriz, cenazelerine gideriz.

Böyle durumlarda her zaman ailenin yanında olmuşuzdur, hem dayanışma için hem de hukuki destek için. Ben hiçbir arkadaşımın böyle bir arama yaptığına inanmıyorum. Bırakın hiçbir milletvekili arkadaşımı, hiçbir insan böyle bir arama yapmaz.

(Ortak açıklama konusu) Elbette bir ortak açıklamamız olacak, biz kadın cinayetlerinde taziye için arıyoruz o laflar bu yüzden üretilmiyordur herhalde.

Gerçek Gündem'in "Peki bu haberlerin kaynağı sizce nedir?" sorusuna da yanıt veren Girgin; "Biz bilmiyoruz, ama araştırıyoruz. Kadın cinayetleri olduğunda taziye için arayıp cenazeye gittiğimiz için bunlar üretiliyor olamaz herhalde." dedi"

CHP'li vekillerden Pınar Gültekin açıklaması: Fatih Çekirge'ye cevap verdiler - Resim : 1

Pınar Gültekin, Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledilmişti.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablası ile telefonla görüşmesinin ardından kendisinden haber alınamamıştı.

Ailesinin, Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada, Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi oluşturulmuş ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce, ayrıldığı Pınar Gültekin'in tekrar barışma isteğini geri çevirmesi üzerine Gültekin’i bağ evinde öldürdüğünü itiraf etmişti.

Avcı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "canavarca hisle öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.

Etiketler
Muğla Hürriyet Milletvekili Hürriyet Gazetesi Fatih Çekirge