Kılıçdaroğlu'ndan TBMM'de asgari ücret çağrısı: 'Kararı hep beraber alalım, 3 bin 100 lira olsun'

Kemal Kılıçdaroğlu, "Gelin şu kararı hep beraber alalım. Asgari ücret 3 bin 100 lira olsun. Vergiden muaf tutalım. İşveren de mağdur olmasın." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan TBMM'de asgari ücret çağrısı: 'Kararı hep beraber alalım, 3 bin 100 lira olsun'

GERÇEK GÜNDEM- CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğlU, TBMM'de bütçe görüşmelerinde asgari ücretle ilgili çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Gelin şu kararı hep beraber alalım. Asgari ücret 3 bin 100 lira olsun. Vergiden muaf tutalım. İşveren de mağdur olmasın. Bütçeyi tefecilere teslim etmeyelim de hak sahiplerine teslim edelim. Bütçeyi tefecilere değil, üretene sanayiciye hizmet ettirelim." çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 517 lira. Asgari ücret 2325 lira.Türkiye’de asgari ücret, ortalama bir ücret oldu.

Gelin şu kararı hep beraber alalım. Asgari ücret 3 bin 100 lira olsun. Vergiden muaf tutalım. İşveren de mağdur olmasın. Bütçeyi tefecilere teslim etmeyelim de hak sahiplerine teslim edelim. Bütçeyi tefecilere değil, üretene sanayiciye hizmet ettirelim.

Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye bütün sorunları aşacak yetkiye de sahiptir.

Türkiye Varlık Fonu 3 kere ihaleye çıktı ve kimse para vermedi. Çünkü onların istediği faiz yüksekti. Bakın değerli arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aldığı 3 milyar dolarlık faizin daha düşüğünü bizim belediyelerimiz alıyor. Eğer faizi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hazinesinden daha düşük faiz alıyorsa bize olan güveni düşüneceksin. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın Türkiye büyük bir ülkedir. Hep beraber alın teri ve emekten yana olacağız.

Hepimiz alınterinden, işçiden, emekçiden yana olacağız. Pazar artıklarından, çöp konternırlarından beslenen ailelerin ayıbını kaldırmak bize nasip olacak. Pazar artıklarından beslenen ailelerin ayıbını kaldırmak Allah’ın izni ile bize nasip olacak. İlk seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletini Londra'daki tefecilerden kurtaracağız.

Etiketler
Asgari Ücret 2021 Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu Asgari Ücret