Kılıçdaroğlu'ndan Varlık Fonu ve Katar tepkisi: Aklını kiraya verenler gerçekleri göremezler

Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Bu soygun düzenine son vereceğiz. Bütün bu yatırımları kamulaştırıp alacağız." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Varlık Fonu ve Katar tepkisi: Aklını kiraya verenler gerçekleri göremezler

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Bu soygun düzenine son vereceğiz. Bütün bu yatırımları kamulaştırıp alacağız." ifadeleriyle kurumların AKP tarafından Katar'a peşkeş çekilmesine tepki gösterdi.

Kılıdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

İkinci bir bütçe Varlık Fonu oluşturuldu. Denetlenmesi lazım. Madem ki Türkiye Varlık Fonu orada, bu paralar nereye gidiyor. Değerli arkadaşlarım 170 milyarın denetlenmesi gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türkiye Varlık Fonu’nun denetlenmesi gerekiyor. Kısa vadeli borçları 2017’de 26 milyar lira idi.

Bu kadar fakir fukara var. Çöp konteynırlarından beslenen aileler var. Nereye gidiyor bu para? Borsa İstanbul'da var. 200 milyon dolara satıldı.

Karlık oranı ne yüzde 52. Yüzee 52'lik bir karlığı 15-20 dolar sonra çıkartacaklar. Yine iyi satmışısz. 1 liraya da satabilirler. Nasıl bedavaya uçak verdilerse Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu da bedavaya verebilirdiniz.

Arkadaşlar, sizin saygıdeğer Genel Başkanınız çıkıp milletin önüne ‘Ey Kılıçdaroğlu, burada milletin cebinden 5 kuruş para çıkmayacak dedi mi’ şimdi milletin cebinden milyon dolarla çıkıyor. Her söylediğim cümle doğrudur. Genel başkanlar veriye dayalı konuşmalıdı. Aklını kiraya verenler gerçekleri göremezleri.

Bakınız yerli ve milliyim diyordunuz gayri milli bir ittifak. İhaleyi alan kim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Neden Amerikan doları ile ihale yaptınız. Haydi diyelim kabul ettik, itiraz organı Londra Mahkemeleri… Sizin yerli ve milli anlayışınızın bu mu. 5’li çete denilen gruba Türk lirası eridikçe kur farkı ödüyorsunuz. Sayıştay raporlarına göre 69 milyona yakın kur farkı ödendi.

Esnafa kapat dediniz. Kahveciye kapat dediniz. Kağıt oynanmasını yasakladınız. Esnafa ne verdiniz. Borç verdiniz borç. Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Bu soygun düzenine son vereceğiz. Bütün bu yatırımları kamulaştırıp alacağız. Esnafa, çiftçiye ne verdiniz? Katar'a verdiniz.

Sonra da gırtlağına bineceksiniz borç ver diye. Ama buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. İktidar olacağız ve bu 5’li çetenin soygunlarına son vereceğiz ve bütün kaynaklarımızı bu 5’li çeteden kurtaracağız. Esnafa manaca değil, 500 milyar lirayı Katar’a verdiniz.

Maçların yayınlanma hakkını Katar’a verdiniz. Dolar aldı başını gitti, ben anlaşmaya uymuyorum dedi. Binlerce esnafa bir kuruş para vermediniz, bir Katarlı firmaya tek sefer 90 milyon dolar indirim yaptınız. Anlaşma var, o parayı vermesi gerekiyor. Sadece bu mu, hayır. Dolar üzerinden de değil Türk lirasına çevirin ve sabitleyin dediler, onu da yaptılar.

Bana söyler misiniz Allah aşkına, bir firmaya bunu yapıyorsunuz, işçiye de günlük 38 lira ile krallar gibi yaşa diyorsunuz. Çiftçinin malına göz konuldu. Her yıl bütçeden milli gelirin yüzde 1’i oranında çiftçiye destek verilmesi gerekiyor ama verilmiyor. Türkiye’nin milli geliri var ve açar bakarsanız, çiftçinin bu iktidardan 210 milyar lira alacağı var.

Çiftçinin geçinebileceği mallarda el koydunuz. Esnaf, çiftçi bu durumda, çöplerden kağıt toplayan vatandaşlar var ama sizlerden bazıları. Ama onların bazıları ve bazı adamları, bir maaş değil, iki maaş değil, üç değil, beş maaş alıyorlar. Bu kadar işsizlik varken bir kişinin 5 maaş almasını vicdanınız kabul ediyor mu?

Ahlak, vicdan kabul eder mi bunu? Tank Palet fabrikası bu ülkenin namusudur. Dünyanın hangi ülkesi Tank Palet fabrikasını başkasına teslim etmiştir. 128 milyar dolar kimlere sattınız diye soruyoruz. 1 dolar bile olsa bu memleketin namusu var orada. Bu ülkenin sırları var orada.

Çiftçinin geçinebileceği mallarda el koydunuz. Esnaf, çiftçi bu durumda, çöplerden kağıt toplayan vatandaşlar var ama sizlerden bazıları. Ama onların bazıları ve bazı adamları, bir maaş değil, iki maaş değil, üç değil, beş maaş alıyorlar.

Bu kadar işsizlik varken bir kişinin 5 maaş almasını vicdanınız kabul ediyor mu? Ahlak, vicdan kabul eder mi bunu?

Dünyanın hangi ülkesi Tank-palet fabrikasını başka bir ülkeye teslim etmiştir. 20 milyar dolar değil 1 dolar dahi olsa bu milletin namusudur. Katar tank yapsa yararlanacağız. Ethem Sancak'ın hangi tank yapma işi var ya. Erdoğan deid: Fabrikanın satışı söz konusu değil. Doğru satışı olmadı, bedava. Peşkeş çekildi.

Özelleştirmedik diyor, kendi imzaladığını okumamış belli ki. Tank Palet vatandır, vatan satılmaz diyen işçilerin gözlerinden öpüyorum.

Etiketler
Tank palet fabrikası Kemal Kılıçdaroğlu Katar Varlık Fonu