CHP'li Gökçen: Sivil toplumun varlığı, demokrasimiz için siyasi partiler kadar hayatidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, "Siyasi partiler kalabalık kongrelerini yaparken çok daha az üyeli derneklerin bile toplantılarının ertelenmesi bir çelişkidir. Genç sivil toplum örgütü yetkilileriyle yaşadıkları sorunları görüşeceğiz" dedi.

CHP'li Gökçen: Sivil toplumun varlığı, demokrasimiz için siyasi partiler kadar hayatidir

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, son dönemde sivil toplum örgütlerinin genel kurul toplantılarının yapılamamasıyla ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Gökçen, “Geçtiğimiz hafta derneklerin genel kurul toplantılarının İçişleri Bakanınca üçer aylık süreyle üç defa ertelenebilmesine ilişkin düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Pandemi koşulları gereğince kalabalıkların oluşmasına karşı tedbirlerin kaçınılmaz olduğunu kabul etmekle birlikte hak ve özgürlüklerin sınırlandığı bu dönemde sivil toplum örgütlerinin etkili bir şekilde çalışabilmesini demokrasiaçısından son derece önemli buluyoruz. Özellikle hak temelli çalışan genç sivil toplum örgütü görevlilerinin bu süreçte yaşadığı sorunları dinlemeye özen gösteriyoruz. Yakında birçok sivil toplum örgütünden genç yetkililerle bir araya gelerek yaşanan problemleri gündeme getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Gökçen, “Derneklere göre sayıca çok daha fazla üyesi olan siyasi partilerin kongre ve toplantılarını yapabildiği bir ortamda birçok dernek genel kurulunu gerçekleştiremediği için etkili çalışma ekiplerini oluşturamıyor veya çalışma gruplarını etkinleştirecek ortamları yaratamıyor. Pandemiyle ilgisiz olarak video konferanslara yönelik sınırlamaların dahi yaşandığı beklenmedik bir süreçten geçerken siyasi iktidarın pandemi koşullarına uymadığı toplantı, kongre ve mitinglere tanık olduk. Bu çelişki ve keyfilik bir an önce giderilmeli ve kurallar ölçülü, gerekçeli ve keyfilikten uzak bir şekilde uygulanmalı; sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını sürdürebilmeleri için gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Biliyoruz ki sivil toplumun varlığı ve etkililiği, demokrasimiz için siyasi partiler kadar hayatidir” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Kongre