'Damadını harcamış bir lider MHP'yi mi harcamayacak?'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşesinde "Cumhurbaşkanı, iktidarı için en yakınını, damadını harcamış bir lider. MHP’yi mi harcamayacak?!" görüşünü savundu.

'Damadını harcamış bir lider MHP'yi mi harcamayacak?'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, "RTE’nin dünkü konuşması, hem ilk söylediklerinin tekrarı, ama hem de MHP’yi ve kendi içinde taraftarlarını ve bir kısım seçmenini sakinleştirme konuşması gibi geldi bana.

Batı’ya açılma, adalet ve demokrasi reformu gibi konuların içeriklerini açıklayacak olan Arınç değil, gerekirse bizzat kendisi olduğunu belirtiyor; hele bu açıklamaların neredeyse RTE talimatıyla yapıldığına ilişkin yorumlar sökün edince, Arınç 'zılgıtı yedi." düşüncesini dile getirdi.

Bursalı'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Cumhurbaşkanı iktidarı için en yakınını, damadını harcamış bir lider. MHP’yi mi harcamayacak?! Veya MHP, zamanı ve anı gelince Erdoğan’ı mı harcamayacak ve 2014 politikasına geri dönmeyecek..

Bunların hepsi olur. Zamanı ve anı gelince.

RTE’nin dünkü konuşması, hem ilk söylediklerinin tekrarı, ama hem de MHP’yi ve kendi içinde taraftarlarını ve bir kısım seçmenini sakinleştirme konuşması gibi geldi bana.

Batı’ya açılma, adalet ve demokrasi reformu gibi konuların içeriklerini açıklayacak olan Arınç değil, gerekirse bizzat kendisi olduğunu belirtiyor; hele bu açıklamaların neredeyse RTE talimatıyla yapıldığına ilişkin yorumlar sökün edince, Arınç “zılgıtı yedi”.

‘Başarırsa yine..’ söylemi

Yaygın kanaat, RTE’nin bahsettiği reformlara inanmadığı ve Batı’yı, yatırımcıyı, ekonomiyi, milleti oyalama için bunları dile getirdiği.

Bir de bu reformların içeriği konusunda zerre bilgi yok. Ne kastediliyor?

Ama ortada tek gerçek var: 2.5 yıla kalmadan, ekonomiyi ayağa kaldırmak ve “İşte başarırsa yine Erdoğan başarır, demedik mi” söylemlerine haklılık kazandırmak.

Para yok, yatırım yok, güven yok, saydamlık yok, hukuk yok, demokrasi yok, keyfi yönetim var.. Peki, bunu nasıl yapacak?

Eğer vurgu yaptıklarını hayata geçirmezse? MHP’yi ne yapacak, onu dize getirmezse?

Umutsuzluk diz boyu!

Siyaset çok renklendi!

Etiketler
Bursa Cumhuriyet Gazetesi Orhan Bursalı