CHP Diyarbakır'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda coşkulu kutlama

97. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik gerçekleştiren CHP Diyarbakır İl Örgütü, Türk bayraklarının asılı olduğu 50 araçla konvoy halinde kentte şehir turu yaptı.

CHP Diyarbakır'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda coşkulu kutlama

CHP Diyarbakır İl Örgütü, Diyarbakır'da Türk Bayrakları ile süslediği araçlarıyla, konvoy halinde şehir turu atarak Cumhuriyet Bayramını kutladı.

CHP İl Örgütü, partisinin il binasında başlattığı şehir turunda kentteki birçok caddeden geçerek vatandaşlarla birlikte gövde gösterisi yaparak bayramı kutladı.

Son Haber'den Seyfettin Eken'in haberine göre; Vatandaşların ilgi gösterdiği konvoyla ilgili CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel şu açıklamada bulundu;

"Diyarbakır'da CHP'nin halkın partisini olduğunu bu akşam yaptığımız konvoyda bir kez daha gördük. CHP Diyarbakır İl Örgütü olarak Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü 50 araçlık konvoy halinde yaptığımız şehir turunda vatandaşlarımızla birlikte kutladık. Bugün her zamankinden daha çok Cumhuriyet'in içini dolduran ilkelere ihtiyacımız var.

Okumaya, yazmaya, eğitime ihtiyacımız vardır; hukuka, adalete, insanın doğuştan getirdiği haklara, hürriyetlere, düşünce ve hayat tarzlarına saygı duymaya ihtiyacımız vardır; ayrık ve farklı olduğumuz noktalarda ayrışmaya değil ortak değerlerimizi paylaşma ve birlikte yaşatma ruhuna ihtiyacımız vardır. Yani, aydınlık geleceğimizin teminatı Cumhuriyete ihtiyacımız vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, hukukun ve adaletin hakim olduğu aydınlık bir Türkiye özlemi içinde tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutlarım. Bizimle beraber konvoya katılan partililerimize ve bize destek veren vatandaşlarımıza da teşekkür ederim."

Etiketler
29 Ekim 2020 Diyarbakır