'İyi Parti'nin yükselişi bir yerleri rahatsız etti'

İYİ Partili Mehmet Salim Ensarioğlu, partisinin yükselişte olmasına ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulunan Mehmet Salim Ensarioğlu, "İYİ Parti'nin yükselişi bir yerleri rahatsız etti" dedi.

'İyi Parti'nin yükselişi bir yerleri rahatsız etti'

İYİ Parti Orta Doğu Politikaları Başkanı Mehmet Salim Ensarioğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuştu.

"MİLLET İYİ PARTİ'YE UMUT BAĞLAMIŞ"

Ensarioğlu ile görüşmesini köşesine taşıyan Saygı Öztürk, "Eski siyasetçiler çoğunun yanlı olduğuna inandıkları için anketlerden çok sokağa itibar ediyor. Salim Ensarioğlu da, 'Benim için anket sokaktır. Millet, İYİ Parti'ye umut bağlamış. Bunu biz sokakta görüyoruz. Anketlerde de partimizin oyunun yükselişine tanık oluyoruz' diyor" ifadelerini kullandı.

"KÜRT KÖKENLİ SEÇMENLER İYİ PARTİ'YE YÖNELDİ"

Saygı Öztürk'ün Sözcü yer alan köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AKP'ye kızan Kürt kökenli seçmen oyunu HDP'ye, HDP'ye kızan AKP'ye veriyor. Şimdi üçüncü kapı olarak İYİ Parti var. Salim Ensarioğlu, 'Meral Hanım'ın, hepimizi kucakladığını biliyoruz. İYİ Parti'nin lideri kimseyi ötekileştirmiyor.

Biz burada merkezin yolunu kesersek, Türkiye sıkıntıya girer. Biz, projeyi 31 Mart'ta bozduk. O desteği vermeseydik, o korkuyu kırmasaydık Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan da siyaset sahnesine yeni partilerle çıkamazdı' görüşünde.

"İYİ PARTİ'Yİ PARÇALAMAK İSTİYORLAR"

Merkez ve muhafazakar Kürtlerin İYİ Parti'ye yönelmesinin bir yerleri rahatsız ettiğini ve bunun için düğmeye basıldığını, birilerinin 'Görevlerini yerine getirmeye çalıştığını' dile getiren Salim Ensarioğlu, şunları anlattı:

'Sevdiğimiz bazı arkadaşlar da onların peşine takılmış. Unutmasınlar ki bu partiyi yıpratırlarsa vebal altında kalırlar. Aslında bugün yaşananlar, İYİ Parti'nin kuruluşunda başlayan liderlik, yer alma kavgasının devamıdır. CHP'yi bölebilmek için Muharrem İnce'yi çıkardılar.

Şimdi başkaları da çıkıyor. Arkasından HDP'yi bölmeye çalıştılar. İYİ Parti'yi parçalayıp Millet İttifakı'nı dağıtmak, güçsüzleştirmek istiyorlar. Cumhur İttifakı'na katılmak istemediğimiz için hedefe konulduk. Bizi yanlarına çekme gayretleri boşa çıkacaktır.'"

Etiketler
İYİ Parti