Vatan Partisi'nden Davutoğlu'na yanıt: 'Hezeyan dolu sözleri sarf etmesinin nedeni...'

Vatan Partisi'nden yapılan açıklamada "Davutoğlu’nun CIA ağzıyla, hezeyan dolu bu sözleri sarf etmesinin nedeni, Türkiye-Çin dostluğuna karşı kışkırtıcılık yapmaktır." ifadeleri kullanıldı.

Vatan Partisi'nden Davutoğlu'na yanıt: 'Hezeyan dolu sözleri sarf etmesinin nedeni...'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin düzenlediği Doğu Türkistan Farkındalık Toplantısı'nda Vatan Partisi Genel Başkan Doğu Perinçek'i eleştirmişti.

Davutoğlu, Cumhur İttifakı'nı kast ederek "En küçük ve minik bir ortakları var. Çin’in Türkiye ajansı. Ona bir şey demeye değmez. O zaten sahibinin sesi olarak Uygur’daki Türklere yönelik bütün katliamların savunuculuğunu yapıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Vatan Partisi, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi.

Vatan Partisi'nden yapılan açıklamada, "Davutoğlu, Uygur gündemiyle bir yandan CIA provokatörlerini sahneye çıkarırken diğer yandan milliyetçi kesimleri kışkırtıyor." ifadeleri kullanıldı.

Vatan Partisi'nin açıklaması şöyle oldu:

Davutoğlu’nun CIA ağzıyla, hezeyan dolu bu sözleri sarf etmesinin nedeni, “ABD’nin Çin’le mücadelesinde görev üstlenmek ve bu bağlamda Türkiye – Çin dostluğuna karşı kışkırtıcılık yapmaktır. ABD’nin Foreign Policy üzerinden “Ankara’daki adamımız” dediği Davutoğlu’nun toplantısı da kışkırtıcılık misyonuna çok uygun bir organizasyondur. Sözde Uygurların hakları için çağrılan konuşmacılara bakıldığında, toplantının Amerikancı karakteri gözler önüne seriliyor.

Davutoğlu, Uygur gündemiyle bir yandan CIA provokatörlerini sahneye çıkarırken diğer yandan milliyetçi kesimleri kışkırtıyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı, bir önceki kışkırtıcılığını da 28 Temmuz 2020’de partisinin Ardahan Kurultayında yapmıştı. AK Parti hükümetinin 50 bin Uygurluyu Çin’e zorla göndereceğini iddia eden Davutoğlu, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından kesin bir dille yalanlanmıştı.

Vatan Partisi, Uygurların haklarının korunması ve ilerletilmesinin, Türkiye – Çin ilişkilerinin geliştirilmesine bağlı olduğu gerçeğini anlatmaktadır. Çin’in Uygur bölgesindeki Türklere yapılan en büyük kötülük, bağımsızlık ve özgürlük vaatleriyle onları ayrılıkçı terör örgütlerinin kucağına atmaktır. Çin’i, Uygur meselesi üzerinden bölmeye çalışmak, Türklüğe değil ABD’ye hizmettir. Partimiz, Davutoğlu ve benzerlerinin CIA güdümlü siyasetlerini ve kışkırtıcılıklarını ortaya sermeye devam edecektir. Türkiye’nin Çin ve Asya’daki diğer dostlarıyla arasını açma girişimleri boşa çıkarılacaktır.

Etiketler
Türkiye Vatan Partisi