'İktidar partisinde bir milletvekili tam 45 kez test yaptırmış'

Hürriyet yazarı Nuray Babacan, ismini açıklamadığı bir milletvekilinin arkadaş sohbetinde şimdiye kadar 45 kez test yaptırdığını açıkladığını aktardı.

'İktidar partisinde bir milletvekili tam 45 kez test yaptırmış'

Hürriyet yazarı Nuray Babacan, bugünkü köşe yazısında, milletvekillerine koronavirüs testi yaptırmayı zorunlu AKP'li bir yöneticinin tam 45 kez test yaptırdığı bilgisini aktardı.

Babacan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Koronavirüs testlerine ulaşma sorunu yaşandığı ve siyasilere ayrıcalık yönündeki eleştirilerin yapıldığı dönemde, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun bir ayda 8 test yaptırdığını açıklaması tepki yaratmıştı.
Testlere ulaşma zorluğu azalırken, bir milletvekilinin arkadaş sohbetinde verdiği test rakamı herkesi şaşkına çevirdi.

Özellikle iktidar partisinde, Cumhurbaşkanlığı ve partide yapılan her toplantı öncesi test yaptırma zorunluluğu var. Bir parti yöneticisi oturup şimdiye kadar kaç test yaptırdığını hesapladı ve 45 kez test olduğu ortaya çıktı.

Arkadaşlarına gerekçesini anlatmak zorunda kalan vekil, “Cumhurbaşkanlığındaki her toplantıya gittiğimizde, genel merkezdeki her çalışma öncesinde test yaptırıyoruz. Ben ayrıca seçim bölgemdeki toplantılardan döndükten sonra evdekilere virüs taşıma korkusuyla ayrıca test yaptırıyorum” derken, birçok arkadaşının kendisiyle aynı durumda olduğunu söyledi.

Meclis’te düzenli ve hızlı yapılan COVID-19 testleri için PCR testi cihazı kuruldu. Meclis içerisinde yapılan testler, başka yerlere gönderilmeden kısa sürede sonuç alınıyor. Her gün 2 bin kişinin giriş çıkış yaptığı TBMM’de son verilere göre, 250’ye yakın personelde pozitif vaka saptanmış, bir personel de hayatını kaybetmişti. Bu süreçte siyasiler arasında koronavirüs tedavisi görenlerin sayısı ise 15’e (açıklanmayanlar hariç) ulaştı.

Şimdi yeni yasama döneminde gözler yeni vakalarda. Havaların güzel olması nedeniyle milletvekilleri görüşmelerini açık alanlarda yapıyor. Ancak kış mesaisi, şimdiden hepsini endişelendiriyor.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Hürriyet Milletvekili