Karabük'te CHP ilk defa milletvekili çıkardı

Karabük'te kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AKP 2, CHP 1 milletvekilliği kazandı. CHP, Karabük'te ilk defa milletvekili çıkardı.

Karabük'te CHP ilk defa milletvekili çıkardı

Bülent DİKTEPE / KARABÜK, (DHA) - Karabük'ün 2 olan vekil sayısı bi seçimde 3'e yükseldi. Daha önce 2 milletvekilliğini AKP kazanırken, bu seçimde ise kesin olmayan sonuçlara göre AKP'den Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, CHP'den ise Hüseyin Avni Aksoy milletvekili seçildi. CHP, Karabük'te ilk defa milletvekili çıkardı.

Cumhur Ünal: 1966 yılında Karabük’te doğdu. Hacettepe Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunu. Mali müşavir. AKP Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2007 yılında AKP Karabük Milletvekili oldu. Milletvekilliği görev süresinin sona ermesinden sonra AKP İl Koordinatörlüğü görevini üstlendi. 2 çocuk babası.

Niyazi Güneş: 1953 Karabük doğumlu. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü mezunu. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan emekli oldu. Evli, 3 çocuk babası. Arapça bilmektedir.

Hüseyin Avni Aksoy: 1956 Safranbolu doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim dalında ihtisasını yaptı. Evli, 1 çocuk babası.

Etiketler
24 Haziran iller milletvekili seçim sonuçları Karabük Milletvekili Seçim