Davutoğlu'ndan 'Erdoğan'a kumpas' iddiasına yanıt: O 4 isim halen AK Parti'de

"Bu açıklamanın sayın Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığı varsayımı üzerine ve doğruda sayın Erdoğan'a hitaben söylüyorum"

Davutoğlu'ndan 'Erdoğan'a kumpas' iddiasına yanıt: O 4 isim halen AK Parti'de

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşme için, “Yarım kalan istikşafi görüşmeler yeniden başlıyor. Erdoğan’ı ve milli devlet politikasını tasfiye etmek anlayışındaki adımları Allah biliyor, millet görüyor” demişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisine yaptığı 'hayırlı olsun' ziyaretinin ardından yapılan ortak açıklamada AKP'li Turan'ın iddiasına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, söz konusu iddia için, "Bülent Turan'ı muhatap almak istemem. Az önce düşüncelerimizi aktardık." dedi.

Davutoğlu ise şöyle konuştu: "Ben de muhatap olarak almam doğru ama eğer burada bu açıklamayı sayın Cumhurbaşkanına danışarak yapmışsa cevap vermek gerekir. Yapmamışsa da sayın Cumhurbaşkanının kendisine sorması gerekir.

Hayatta hiçbir şeyi gizli saklı yapmadım. O gün CHP ile yürüttüğümüz görüşmeler sayın Cumhurbaşkanının beni hükümet kurmasıyla görevlendirmesiyle olmuştur. Ve her aşamasında da cumhurbaşkanının bilgisi dahilindedir. O görüşmelerde AK Parti kanadının heyet başkanlığını sayın Ömer Çelik yapmıştır ve heyet içindeki 5-6 daimi üyenin 4'ü de şu an AK Parti milletvekilidir. Siyasi partiler için vahim tablo, kendi hafızasını kaybetmektir. Devletler hafızalarını kaybettiklerinde devlet olma niteliğini kaybederler. O gün yürütülen görüşmeler Türk siyaseti içinde olması gereken yapılması gereken nezaket içinde yürütülmüştür. Bu açıklamanın sayın Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığı varsayımı üzerine ve doğruda sayın Erdoğan'a hitaben söylüyorum: Eğer sizin bilginiz dahilinde yapıldıysa grup başkanvekilinize söyleyin, o görüşmeler sizin verdiğiniz bir görevin yerine getirilmesi için yapıldı. O gün o görüşmeleri yürüten size her adımda bilgi vermesini söylediğim heyet başkanı da sizin sözcünüz. Dolayısıyla bu tür spekülasyonlar üzerinden bir şey mahkum etmeye çalışmak bunlar hafıza kaybı, AK Parti kendi hafızasını kaybetmenin sancılarını yaşıyor şu anda."