Kılıçdaroğlu'nun avukatının davasında yetkisizlik kararı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in dava dosyası, yetkisizlik kararı verilerek Ankara'ya gönderildi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatının davasında yetkisizlik kararı

"Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım", "Kamu görevlisine alenen hakaret", "Terör örgütü propagandası yapma" suçlarından hakkında dava açılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in dava dosyası, yetkisizlik kararı verilerek Ankara'ya gönderildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Celal Çelik katılmazken avukatları hazır bulundu. Müşteki sıfatı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise avukatı temsil etti.

AVUKATLARI DOSYANIN ANKARA'YA GÖNDERİLMESİNİ İSTEDİ

Avukatları İsmail Emre Telci ve Ertuğrul Aydoğan, sanık Celal Çelik'in bronşit olduğunu ve Kovid-19 şüphesi taşıdığını belirterek bu nedenle duruşmaya gelemediğini, UYAP üzerinden mahkemeye mazeret dilekçesi de gönderdiklerini belirttiler. Avukatlar, eylemin tamamının Ankara'da gerçekleştiğini belirterek sanığın savunmasının talimatla Ankara'dan alınmasını talep ettiler. Ayrıca Çelik'in Yargıtay tetkik hakimliğinden ayrılıp Ankara'da avukatlık yaptığını, iddia edilen eylemlerin de burada geçtiğini belirten sanık avukatları, yetkisizlik kararı verilerek dosyanın Ankara'ya gönderilmesini talep etti.

"SANIKTAN ŞİKAYETÇİYİZ"

Davanın müştekisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Adbdulsamet Aydın ise "Sanıktan davacı ve şikayetçiyiz. Yetkisizlik hususunu mahkemenin takdirine bırakıyoruz" dedi.

YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ

Duruşma savcısı ise, sanık Celal Çelik'in uzun süredir Ankara'da yaşadığını, davaya konu eylemlerin de bu ilde gerçekleştiğini belirterek dosyanın Ankara'ya gönderilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, sosyal medya paylaşımları incelendiğinde 2013 ve 2016 yılları arasındaki paylaşımlar sırasında ve halen Ankara'da ikamet ettiği, aynı zamanda YARSAV Derneği'ne bağışta bulunması, Digitürk aboneliğini sonlandırması ve eylemin bir bütün olarak Ankara'da gerçekleştiği gerekçesiyle yetkisizlik kararı verdi. Dosyanın, Ankara Nöbetçi Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmedildi.

Etiketler
Ankara