Muharrem İnce İzmir'de milyonlara seslendi: Bunu merak ediyorum...

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, saat 19:30'da İzmir'de milyonlara seslendi.

Muharrem İnce İzmir'de milyonlara seslendi: Bunu merak ediyorum...

İnce'nin konuşmasından satırbaşları:

(Türkiye seninle gurur duyuyor sesleri...) Sağ olun var olun, Hasan Tahsin'in kenti İzmir, direnişin kenti İzmir, ilk kurşunun kenti İzmir... Burası sahnenin önü 1 milyon kişi sahnenin önünde, 1 milyon kişi de sahnenin arkasında var.

Dün İzmirli bir şehidimiz vardı, başta dünkü şehidimiz cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimiz için hepimizi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.

Bu 49. günüm, 105. mitingimiz... Günlerdir konuşuyorum ama medya vermemekte ısrarlı. Bir TRT var, parayı bizden alıyor Tayyip Erdoğan'ın borazanlığını yapıyor. Sizden ricam: Hepiniz telefonlarınızdan canlı yayın yapın. Bir yanda Erdoğan'ın medyası, bir yanda milletin medyası.

TC'de ilk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak, benim cumhurbaşkanlığımda 81 milyon kazanacak. Kaybeden sadece anket şirketleri olacak, Tayyip Erdoğan bile kaybetmeyecek. Çünkü benim cumhurbaşkanlığımda dolar düşecek, faiz düşecek, enflasyon düşecek, o da rahat edecek. Bu seçimden sonra 81 milyon makbul insan olacak.

Ben annelere söz veriyorum, sizin çocuklarınızı iyi eğiteceğiz. Onlara matematik öğreteceğiz, onlara yabancı dil öğreteceğiz, onları FETÖ benzeri tarikatların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz. Olimpiyatlarda madalya kazanacağız, fabrikalarımızın bacası tütecek, topraklarımızdan bereket fışkıracak.

Kimsenin başörtüsüne bakmayacağız, kimsenin sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacağız, kamuda görevli olanlara sesleniyorum: Hiçbiriniz korkmayın, eğer liyakatla geldiyseniz görevinize devam edeceksiniz. Ama AKP il başkanı gibi çalışıyorsanız sizin hiç şansınız yok!

Aramızdaki fark şu: Recep Erdoğan saraylı, Muharrem İnce milletin evladı. 2002'de iş başına geldiğinde dedi ki: milletvekili lojmanlarını satıyorum dedi, milletvekilleri halkın içinde oturacak dedi. Ama sonra 1150 odalı Saray yaptırdı kendine. Onun için artık halktan biri değil, milletin adamı değil. Erdoğan Rizelidir ama Rizeliliğinden bile utandı. Rize çayını beğenmedi, kilosu 4500 TL olan beyaz çaydan içiyor.

Yola beraber çıktığı arkadaşlarından hiçbirisi artık yanında değil, Abdullah Gül'e kardeşim dedi... 16 yılda dost kalabildiği 1 kişi gösteremezsiniz. O artık yorgun bir adam, heyecansız bir adam, kibirli bir adam. Aziz milletim, bir yanda yorgun bir adam, öbür yanda taze kan var taze kan! O artık hayalleri olmayan bir adam. 2002'de adalet diyordu, artık adalet diyemiyor, ekonomi diyemiyor, benim karşıma televizyona çıkamıyor.

Bir insan kendisine usta der de, nasıl olur da çırak dediğinin karşısına çıkamaz? Bu usta değil, çakma usta! Sen nasıl dünya liderisin? Cesaretin mi yok, bilgin mi yok, yüreğin mi yok? Gel karşıma Erdoğan.

Doktorlar arasında bir laf vardır ya, çocukluğuna inmek lazım diye. Benim çocukluğuma bile indiler, yakında 2. Dünya savaşını Muharrem İnce çıkardı diyecekler. Menderes asılırken neredeydin diyor, dünyada yoktum dünyada... Üniversite diploması yok acaba ortaokul diploması var mı? Bunu merak ediyorum...

Son günlerde bir dedikodu çıkarmışlar, Muharrem İnce yardımları kesecek diyorlar. Değerli İzmirliler, sizin huzurunuzda 81 milyona söz veriyorum, namus sözü veriyorum, şeref sözü veriyorum. Yardımları bırak kesmeyi, temmuz ayı içinde 100 TL zam yapacağım.

Her şey hazır, zımba gibi bir ekip var, yakında açıklayacağım. Bakanlar Kurulu'nu sadece CHP'den yapmayacağım. Bakanlar Kurulu'nda her partiden insan olacak. Orada CHP'li olacak, ülkücü olacak, HDP'li olacak, İYİ Partili olacak, AKP'li de olacak. Türkiye'yi birleştireceğiz, Türkiye'yi kucaklayacağız. Ekibimle aylardır çalışıyorum. Erdoğan kendisine Saray hazırlıkları yaparken ben Türkiye'yi yönetme hazırlıkları yapıyorum.

MUHARREM İNCE'NİN İZMİR MİTİNGİNDEKİ KONUŞMASI -1

MUHARREM İNCE'NİN İZMİR MİTİNGİNDEKİ KONUŞMASI -8

Etiketler
Muharrem İnce Mitingleri İzmir Muharrem İnce