Ahmet Hakan: Merkez sağın göbeğinden önemli bir isim bana dedi ki...

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında 'merkez sağın tam göbeğinde bir isim' dediği bir siyasetçinin Ayasofya'nın açılışına Atatürk'e lanet okuyan Erbaş'a tepki gösterdiğini aktardı.

Ahmet Hakan: Merkez sağın göbeğinden önemli bir isim bana dedi ki...

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde isim vermeden merkez sağın önemli siyasetçilerinden birinin kendisine, Ayasofya açılışında Atatürk'e lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı eleştirdiğini aktardı.

Ahmet Hakan'ın 'merkez sağın tam göbeğinde bir isim' dediği siyasetçi, köşesinden aktardığına göre, "Diyanet İşleri Başkanı’nın okuduğu hutbede Atatürk’ü olumsuz bir biçimde çağrıştıracak şeyler söylemesi, bir hayal kırıklığı oldu bizim için. Sevincimizi yaşayamadık. Ne gerek vardı böyle bir şeye" yorumunu yaptı.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:


Yıllarca merkez sağ partilerde bulundu. Önemli görevler üstlendi.

*

Cumaları hiç kaçırmaz. Eşi beş vakit namazını kılar.

Ailecek AK Parti’ye karşı da sıcaklar.

*

Dün kendisiyle konuştum.

Bana aynen şunları dedi:

*

“Çok mutlu oldum Ayasofya’nın ibadete açılmasına... Eşim de çok mutlu oldu. Sevindik. Heyecanlandık. Fakat Diyanet İşleri Başkanı’nın okuduğu hutbede Atatürk’ü olumsuz bir biçimde çağrıştıracak şeyler söylemesi, bir hayal kırıklığı oldu bizim için. Sevincimizi yaşayamadık. Ne gerek vardı böyle bir şeye.”

*

Böyle bir duygudan iktidardakilerin haberdar olmasında yarar var.

Onun için yazdım bunu.

Etiketler
Ayasofya tartışması Ahmet Hakan Hürriyet