Kılıçdaroğlu'ndan Mustafa Akıncı'ya 'Kıbrıs Barış Harekatı' mektubu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıldönümü sebebiyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya mektup gönderdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Mustafa Akıncı'ya 'Kıbrıs Barış Harekatı' mektubu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıldönümü sebebiyle mektup gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderdiği mektup şöyle:

“20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yıldömünü vesilesiyle tebriklerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Bu yıl koronavirüs pandemesi nedeniyle sınırlı ölçüde düzenlenen törenler, bize sizlerle buluşma ve bu yıldönümünü birlikte kutlama imkanı vermiyor. Bununla birlikte, Kıbrıs Barış Harekatı ve Kıbrıs Türkleri’nin bu mutlu ve gururlu gününde yaşadığınız duyguları yüreklerimizde hissediyor, paylaşıyoruz.

Uluslararası gündem, ortak Kıbrıs davamızın ne kadar önemli ve hayati olduğunu her geçen gün daha güçlü bir şekilde göstermektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin ve Kıbrıs Türk Halkı’nın meşru ve haklı çıkarlarını izlemeye ve savunmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim.

Barış ve Özgürlük Bayramı’nda KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, Barış Harekatı’nın mimarı, Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, şahsınızda Kıbrıs Türk halkını saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Kılıçdaroğlu'ndan Mustafa Akıncı'ya 'Kıbrıs Barış Harekatı' mektubu - Resim : 1

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs KKTC