Doğu Perinçek’ten 15 Temmuz açıklaması: '15-16 Temmuz’da Amerikancı Gladyo bastırıldı'

Doğu Perinçek, "15-16 Temmuz’da da yine böyle Amerikan merkezli bir darbe girişimi oldu, ama bu kez başarısızlığa uğratıldı." ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek’ten 15 Temmuz açıklaması: '15-16 Temmuz’da Amerikancı Gladyo bastırıldı'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde açıklama yaptı.

Perinçek açıklamasında, “15-16 Temmuz’da Amerikancı Gladyo bastırıldı ve ezildi. Türkiye’nin son 100 yılı için değerlendirildiğinde tarihi bir olaydır. Çünkü ABD’nin, NATO’nun Türkiye içindeki silahlı gücü bastırıldı. O silahlı gücün dayatmalarından Türkiye kurtulmuş ve özgürleşmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

"NATO’NUN GLADYO ÖRGÜTLENMESİ"

Perinçek, “NATO’ya katılan devletlerin içine bir yer altı örgütlenmesi yaratılıyor. Gladyo denen bir silahlı güç oluşturuluyor. ABD, durum kendi istediği gibi gitmediği zaman ordu içindeki güçlerini harekete geçirerek darbe düzenliyor. 12 Mart ve 12 Eylül böyleydi. İşte 15-16 Temmuz’da da yine böyle Amerikan merkezli bir darbe girişimi oldu, ama bu kez başarısızlığa uğratıldı. İlk defa bir NATO ülkesinde, Gladyo örgütlenmesi o ülkenin silahı güçleri tarafından bastırıldı. Bu sonuç olağanüstü derecede önemlidir. Önümüzdeki dönemdeki darbelerin de önünü kesecek bir başarı bu. Çünkü o darbeler nereden gelecekti? Amerika’dan, Türk askeri ve polisi içinde örgütlenmesindeki Gladyo’dan. Gladyo’nun hapislere atılması, ezilmesi Türkiye’nin geleceğindeki bütün darbe olasılıklarını da engelledi.” dedi.

"VATAN PARTİSİ 50 YILDIR GLADYO’YLA MÜCADELE EDİYOR"

Vatan Partisi’nin Amerikancı Gladyo ile mücadele ettiğini söyleyen Perinçek şöyle devam etti: “Vatan Partisi 50 yıldır, Gladyo gerçeğini anlatıyor. 1970’lerden beri ‘Kontrgerilla var, Gladyo var, ABD Türk devleti içinde örgütleniyor’ diye bayrak açtık. Kitaplarını yazdık. ‘Fethullah Gülen Cemaati’ dedikleri yapı için ‘Silahlı suç örgütüdür, Gladyo’dur’ dediğimizde, ‘O zaman silahları olması lazım’ şeklinde itirazlar yapılıyordu. Biz de uyarıyorduk, ‘O silahlar TSK’nın, Emniyet Teşkilatının depolarında, cephaneliklerinde duruyor’ diyorduk. 15-16 Temmuz gecesi de yıllardan beri söylediğimiz FETÖ’nün silahlı gücünü hepimiz gördük.”

15 TEMMUZ’A GİDEN SÜREÇ

Perinçek, “15 Temmuz’a giden süreç, FETÖ’nün kumpasları olan Ergenekon, Balyoz, Asker Casusluk kumpaslarına karşı Silivri duvarını bizim yıkmamızla başladı. Sonrasında 24 Temmuz 2015’te PKK’yı hendeklere gömen harekât geldi. Devamında TSK içinden FETÖ’cülerin tasfiyesi aşamasına geçildi. 2016 Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) FETÖ’cülere karşı çok etkili bir temizlik yapılacaktı. Dolayısıyla Türkiye’de Amerika’ya karşı önemli bir isyan yükseldi. ABD de kendisi açısından kırılma yaratacak bu hamlelere darbe ile yanıt vermek istedi. ABD’nin düğmeye basmasıyla FETÖ, 1 Ağustos’ta yapılacak YAŞ öncesinde, hazırladıkları darbe planını hayata geçirmeye çalıştı. Onlar silahlı güçlerini kaybetmemek için son kozlarını kullandılar.” ifadelerini kullandı.

ORDU-MİLLET BİRLİĞİ VE VATAN PARTİSİ’NİN ROLÜ

Darbe girişimin ordu-millet birliği ile ezildiğini söyleyen Perinçek, “ABD ile hesaplaşma dönemine giren bir Türkiye için darbe, bu gidişata ters bir olay. O bakımdan başarısızlığa mahkûmdu. O gece Vatan Partisi olarak FETÖ’cü darbeye karşı hemen tavrımızı gösterdik. Yaptığımız açıklamada, “Bu TSK’nın değil, Amerikancı FETÖ’cü Gladyo’nun darbe girişimidir. Bu girişimin içinde kesinlikle TSK yok, komutanları yok” şeklinde Türkiye’yi aydınlattık. En önemlisi darbeye karşı herkesin üzerine düşen görevleri hatırlattık. Dedik ki, ‘Türk ordusu Türk milleti bu darbeyi kesinlikle ezecektir.’ Darbeyi etkisiz kılacak güçleri isimleri ile belirttik. Mesajımız çok netti: ‘Amerikancı darbeyi ezmek Türk ordusun görevidir. Darbeye karşı ayaklanmak hepimizin görevidir’. Bu çağrıları herkesten önce Ulusal Kanal’da, hemen sonrasında sosyal medyada ve Kanal A’da yaptık. Çok etkili oldu. Vatan Partisi, Amerikancı darbeye meydan okurken birileri deliklerine saklanmış ‘Acaba Erdoğan direnecek mi, kazanacak mı?’ diye pusuya yatmıştı.” dedi.

Perinçek, FETÖ’yle hesaplaşmanın ardından Türkiye’nin kazanımlarını şu sözlerle ifade etti: “O gece bir savaş oldu. Türk-Amerikan savaşı. Uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla savaşıldı. Son derece kanlı bir şekilde yaşandı. Tanklar sokağa indi, ordu karargâhları, halkımız bombalandı. 2194 insanımız yaralandı, gazi oldu, 251 vatandaşımız hayatını kaybetti, şehit oldu. Doğrudan doğruya fiile dayanan bir suç var. Adil yargılamalar yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Son derece adalete uygun kararlar alınıyor. Biz bu yargılamaları destekliyoruz. Milli Savunma Bakanımız rakamları açıkladı. Türk subayının, astsubayının üniformasını giyen yaklaşık 20 bin FETÖ’cü terörist TSK içinden temizlendi. Bu 20 bin aslında ordumuzun içine yerleştirilmiş ABD askeridir. FETÖ’cüler temizlendiğinde geride kalan Türk askeridir, Mustafa Kemal’in askeridir. Tarihi önemde bir arınmadır.” dedi.

Etiketler
15 Temmuz anmaları 15 Temmuz Doğu Perinçek Temmuz