Soylu'dan Kızılay'daki maaşlar sorusuna yanıt: Özel hukuk tüzel kişiliği olan bir dernek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızılay’daki bazı yöneticilerin maaşları ile ilgili soru önergesine, “özel hukuk tüzel kişiliği olan bir dernek” yanıtını verdi.

Soylu'dan Kızılay'daki maaşlar sorusuna yanıt: Özel hukuk tüzel kişiliği olan bir dernek

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması için TBMM’ye verdiği soru önergede, Kızılay Kurumsal Gelişim Direktörü’nün 16 bin 750, eşinin ise 14 bin 484 lira maaş aldığı iddiası gündeme getirilerek bunun doğru olup olmadığını sordu.

Tanrıkulu ayrıca Kızılay'da görev alan bazı akademisyenmlerin çift maaş alıp almadıkalrını ve maaşların hangi kritere göre belirlendiğini sordu.

Soru önergesinde Kızılay'ın 2010 ile 2020 yılları arasında topladığı kan bağışı ve diğer bağış miktarları ile Kızılay'ın bağışta bulunduğu şirket olup olmadığı da soruldu.

“ÖZEL HUKUK TÜZEL KİŞİLİĞİ OLAN BİR DERNEKTİR”

Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergsine yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu verdiği yanıtta, "Türkiye Kızılay Derneği, 5253 sayılı Dernekler Kanunu, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümleri ile tüzüğüne göre faaliyet gösteren özel hukuk tüzel kişiliği olan bir dernektir. Derneğin kararları tüzüğüne göre yetkili olan kurullarınca alınıp uygulanmaktadır" dedi.

Etiketler
Kızılay Şili Süleyman Soylu