AKP'li Turan: Meclis Başkanımız baro başkanlarımıza kapıyı açmaya hazır

AKP'li Bülent Turan, çoklu baro teklifinin görüşmelerine bugün başlanacağını belirtti. "Bu teklif geçerse barolar marjinalleşir" eleştirilerini hatırlatan Turan, "Zaten bunların bir kısmı şu an marjinal değil mi?" diye sordu.

AKP'li Turan: Meclis Başkanımız baro başkanlarımıza kapıyı açmaya hazır

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis Genel Kurulu'nda bugün görüşmeleri başlayacak olan baro düzenlemesine ilişkin "Çoklu baro değil reform. Çoklu baro ifadesi bu kanunun özünü yansıtmıyor." dedi.

Turan, "Meclis Başkanımız ziyaretçi yasağı olduğundan sadece baro başkanlarımıza yönelik kapıyı açmaya hazır" açıklamasında bulundu.

Turan, "Teklifin görüşmelerine bugün başlıyoruz. Çoklu baro diye ifade edilen teklifin adı çoklu baro değil. Bu reform niteliğinde bir düzenleme. Çoklu baro ifadesi bu kanunun özünü yansıtmıyor. Baroların eşit temsil edildiği bir birliğin oluşmasını istiyoruz. Genel yaklaşım bir reform paketi olduğu yönünde. Şu anda marjinal olduğunu düşündüğümüz baro başkanlarının ahlaki ve siyasi sicillerine baktığımızda başörtülü avukat yemin edemez dediğini biliyoruz." diye konuştu.

Turan, "Genel yaklaşım bir reform paketi olduğu yönünde. Şu anda marjinal olduğunu düşündüğümüz baro başkanlarının ahlaki ve siyasi sicillerine baktığımızda başörtülü avukat yemin edemez dediğini biliyoruz. Baro başkanlarına sorulmadığı iddiası külliyen yalan. Bir diğer eleştiri konusu komisyon sürecinde, düzenleme geçerse baroalr marjinalleşirmiş. Zaten marjinal değil mi? Daha ne kadar marjinal olacak? Bu kanun geçtiğinde PKK; FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş. Bu kanun çerçevesinde suç işleyen cezasını çekecek. Baroların bölünme hakkı olacak ama zorunluluk olmayacak. Şu andaki baroların binalarında yönetimlerinde bir değişiklik olmayacak. Bu kanunda FETÖ'nün ruhu varmış! Hadi oradan diyorum! Umarım, görüşmeler makul süre içerisinde gerginlikten uzak komisyondaki gibi konuşacağı zemin olur. Süreleri aşan gerginlik yapan kim varsa cevabını alacaktır. Ama kanunla ilgili eleştirisi olanları dinlemeye hazırız." düşüncesini dile getirdi.

Turan, "Görüşmeler sırasında komisyona gelen arkadaşlarımızı içeri çağırdık, kendileri gelmemeyi tercih ettik. 3 temsilci gelsin konuşalım dedik. Ziyaretçi yasağı olduğundan sadece baro başkanlarımıza yönelik Meclis Başkanımız kapıyı açmaya hazır." ifadesini kullandı.

Etiketler
Çoklu baro sistemi Ordu Bülent Turan