Kılıçdaroğlu'ndan kurultay uyarısı: Saray CHP'yi karıştırmaya çalışıyor, yanıt vermeyeceğiz!

CHP’nin pandemi nedeniyle ertelediği 37. Olağan Kurultayının normalleşme süreci başladıktan sonra 25-26 Temmuz’da yapılmasına karar verildi.

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay uyarısı: Saray CHP'yi karıştırmaya çalışıyor, yanıt vermeyeceğiz!

CHP’nin pandemi nedeniyle ertelediği 37. Olağan Kurultayının normalleşme süreci başladıktan sonra 25-26 Temmuz’da yapılmasına karar verildi. Seyircisiz olarak Ankara Bilkent Odeon Gösteri Merkezi’nde yapılacak kurultaya parti içinden itirazlar geldi.

KURULTAY ERTELENSİN DAVASI

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, “Yarı açık bir mekânda temmuz sıcağında 1370 kurultay delegesinden 400’e yakınının ve 600 civarında onur üyesi olan kurultay üyesinin katılamayacağı kurultay sakat, tartışmalı ve hiç temenni etmeyiz ama mahkemelik olabilecek bir kurultaydır” dedi. Bu arada CHP eski milletvekili Şahin Mengü de CHP Kurultayı’nın pandemi nedeniyle ileri bir tarihte ve daha geniş bir yerde yapılması için Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Edinilen bilgiye göre bu başvuru reddedildi.

‘MESNETSİZ SUÇLAYANLARA HADDİNİ BİLDİRELİM’

Pandemi koşullarında yapılacak kurultaya dönük eleştiriler CHP MYK toplantısında ele alındı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; bazı MYK üyeleri kurultayın ertelenmesine yönelik talepte bulunanların eleştirilerine yanıt verilmesini istedi. Toplantıda, “Her türlü önlemi alarak demokratik bir kurultay yapmaya çalışıyoruz. Bize izin verin demokratik kurultay lafı arkasına saklanarak CHP’yi iktidar yolundan mesnetsizce suçlamaya kalkanlara haddini bildirelim” denildi, kurultayı eleştirenlerin döneminde, delegelerin çağrılarak kürsü önünde isimlerinin okutulup imza attırıldığı, blok listelerin zorlandığı, istenmeyen aday kazanınca il yönetimlerinin lağvedildigi gibi çeşitli örnekler paylaşıldı.

‘HESAPLAŞMA DEĞİL İKTİDAR KURULTAYI’

Bir MYK üyesi “Sayın Genel Başkan sizin tutumunuz bu adamları cesaretlendiriyor. Siz 11 büyükşehir belediyesini kazandınız. Bu zaferi CHP’nin iktidarına yönlendiren kişisiniz. Siz neden bu saldırıları sineye çekmeye çalışıyorsunuz. Bırakın yanıt verelim” dedi. Bir MYK Üyesi de, “Bu kurultay hesaplaşma kurultayı değil iktidar kurultayı. Bunu engelleyecek bir şeye izin veremeyiz” dedi.

‘YÜRÜYÜŞÜMÜZDEN ALIKOYACAK SUÇLAMALARA YANIT VERMEYECEĞİZ’

Toplantıda 10’a yakın MYK üyesinin konuştuğu daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir değerlendirme yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “Eleştirilere, iftiralara, yalanlara, kıskançlığa, kindarlığa ve iktidar yürüyüşümüzden bizi alıkoyacak suçlamalara yanıt vermeyeceğiz. Bizim amacımız iktidardır. Halkın umudu olacağız. İttifakımızı koruyacak, iktidara yürüyeceğiz. Saray, partimizin içini karıştırıp kavga varmış gibi bir görüntü vermek istiyor. Oysa bizim içimizde kavga yok. Biz, CHP iktidarının yönetimini oluşturmaya çalışıyoruz. Saray ise CHP’yi karıştırmaya çalışıyor. Bunu başaramayacaklar” dedi.

‘TARTIŞMAYA GİRMEYECEĞİZ’

Gelen eleştirilerin saygıyla karşılanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Almamız gereken tedbirler varsa alacağız ama asla tartışmaya girmeyeceğiz. Söylediklerinizi ben de biliyorum. Son 10 yılda en olumlu değişimin yaşandığı parti CHP’dir. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırarak halkın refaha kavuşmasını sağlayacağız. Halkın sorunlarını konuşacağız. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Asla kişisel kaprislere, intikam isteklerine yanıt vermeyeceğiz. Delegeler bizden iktidar yönetimini oluşturmamızı bekliyor. Halkımız umut ve çare arıyor. CHP çaredir, diyor. İktidar kadronuzla karşımıza çıkın iktidar yapacağız, diyor. Halkımızı buhrandan kurtarıp partimizi iktidar yapacağız. Her yerde çözüm önerilerinizi ve projenizi anlatın. Kurultaydan sonra iktidara hazırlanın.”

PARTİLERE DAVET YERİNE MEKTUP GİDECEK

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, kurultay salonunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun istediği tüm şartların oluşturulacağını söyledi. Buna göre kurultaya CHP Onur Kurulu üyeleri, eski genel başkanlar dışında davet olmayacak. Yurt dışından siyasetçi davet edilmeyecek. Türkiye’deki siyasi partilerin tamamına CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nı yaptığına dair bir mektup gönderilecek ancak bu bir davet mektubu olmayacak. Mektupta kurultayın izlenmesi için sosyal medya hesapları paylaşılacak. Ayrıca Pandemi koşulları nedeniyle kurultaya çağrılamayan partililere de bir özür mektubu gönderilecek.

65 YAŞ DELEGEYE ÖNLEM

Parti yöneticileri, doğal delegeler ve kurultay delegelerinin katılacağı kurultayda sayısı 105 olduğu öğrenilen 65 yaş üstü delegeler için de en önde özel yer ayrılacak. Oylama için de her sandıkta 9-10 kişinin oy kullanacağı şekilde çok sayıda kabin kurulacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu alınacak bu önlemlerle ilgili, “Bu kurultay iktidara yürüyüşümüzün ve organizasyon yeteneğimizin bir göstergesi olacak. Hiçbir arkadaşımız kaygılanmasın. Pandemi sürecinde tüm tedbirleri harfiyen uygulayacağız” dedi.

Etiketler
Saray Temmuz Kurultay