AKP, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul eden Trump'ın seçimi kazanmasını neden istiyor?

"Bu seçim ABD'de yapılan son 60 yılın en önemli başkanlık seçimi olacak. Sonuçları sadece ABD'nin değil, dünyanın geleceğini de etkileyecek"

AKP, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul eden Trump'ın seçimi kazanmasını neden istiyor?

ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ve Demokrat Joe Biden arasında geçmesi bekleniyor. Peki AKP iktidarı ve AKP'uye yakın medya kuruluşları, Kudüsİsrail'in resmi başkenti olarak tanıyan Trump'ın bu seçimleri yeniden kazanmasını neden istiyor?

AKP'den 22. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen ancak 10 ay sonra partiden istifa eden Emin Şirin, Atakan Sönmez'le Satır Arası programında ABD başkanlık seçimi hakkında önemli değerlendirmelerde bulunurken bu sorunun da yanıtını verdi.

SON 60 YILIN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ

Emin Şirin, ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri için "Bu seçim ABD'de yapılan son 60 yılın en önemli başkanlık seçimi olacak. Sonuçları sadece ABD'nin değil, dünyanın geleceğini de etkileyecek" dedi.

KÜRESELCİLERLE ULUSALCILARIN SAVAŞI

Trump ve Biden arasındaki yarışın sadece Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasındaki bir yarıştan ibaret olmadığının altını çizen Emin Şirin, "Bu seçim aynı zamanda küreselcilerle ulusalcıların savaşı. Şu anda dünyanın geleceğine önemli etkisi olacak bir savaş yaşanıyor. Trump ulusalcıları, Biden ise küreselcileri temsil ediyor" dedi.

AKP NEDEN TRUMP'IN KAZANMASINI İSTİYOR?

Emin Şirin, Gazeteci Atakan Sönmez'in "AKP ve AKP'ye yakın medyadaki pek çok isim Trump'ın kazanmasını istediğini açıkça belli ediyor. Daha önce hiçbir ABD başkanının yapmadığı şekilde Kudüs'ü İsrail'in resmi başkenti olarak tanıyan Trump'ın kazanması neden isteniyor. AKP bu durumu tabanına nasıl anlatacak?" sorusuna ad yanıt verdi.

Şirin, "Çünkü Erdoğan'ın Trump ile kurduğu kişisel ilişki bazı sorunların çözümünde etkili oldu. Her ne kadar F-35 krizi sürse de, bu ilişki olmasa Halkbank konusunda dava bu şekilde sonuçlanmayabilirdi" dedi.

AKP'nin yaklaşık yüzde 20-25'i bulan kemik tabanını bu konuda da ikna edeceğini düşündüğünü belirten Emin Şirin, "Çünkü Biden'in seçilmesi hem AKP iktidarı için hem de Türkiye için işlerin daha zorlaşması anlamına gelir" dedi.

"Türkiye'nin ABD'ye karşı daha bağımsız bir politika izlemesi için hem kişisel olarak hem de ülke siyaseti olarak açığınız olmamalı" diyen Emin Şirin, ABD'nin bu tür açıkları koz olarak kullandığına dikkat çekti.

Etiketler
İsrail Kudüs Seçim