Kılıçdaroğlu açıkladı: Yüzde 50'nin üzerinde!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deutsche Welle Türkçe'de Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu açıkladı: Yüzde 50'nin üzerinde!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deutsche Welle Türkçe'de Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Biz belediye başkanlarımızla ilgili yaptıkları çalışmaların belde halkına yansımalarıyla ilgili bir ölçüm yapıyoruz. Mutluyum, hepsinde başarı yüzde 50'nin üzerinde. Bütün engellemelere rağmen başarı var. Engellemelerin yanlış olduğunu AKP'liler bile kabul ediyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

(İstanbul'daki taksi tartışmaları) İzin verin İstanbullular taksi konusunda biraz daha rahat etsin, İBB'nin taksi projesi halktan yana.

(Fatih Sultan Mehmet tablosu) İtalyan bir ressamın yapmış olduğu tabloyu görmek için gelecek insanlar.

Tüm engellemelere rağmen belediye başkanlarımız toplumun her kesimine yardım götürdüler. Siyasal iktidar paniğe kapıldı. Bankadaki paralar bloke edilmiş şekilde duruyor hala.

"BAŞARI YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE"

Biz belediye başkanlarımızla ilgili yaptıkları çalışmaların belde halkına yansımalarıyla ilgili bir ölçüm yapıyoruz. Mutluyum, hepsinde başarı yüzde 50'nin üzerinde. Bütün engellemelere rağmen başarı var. Engellemelerin yanlış olduğunu AKP'liler bile kabul ediyor.

(İmamoğlu ve Yavaş'ın bu kadar popüler olmaları sizi rahatsız ediyor mu?) Onların başarılı olması, yapılan anketlerde yukarıda olmaları beni mutlu ediyor. Çünkü verdiğimiz mücadelenin, aldığımız kararların ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Belediye başkanlarımız ileride çok daha iyi yerlere gelsinler tabi. Bütün başarılar elbette ki ödüllendirilmeli. Şu anda bütün başkanların kendi bulundukları kente odaklanmalarını, orada sorunları çözmelerini kafalarına koysunlar istiyorum. Şu anda yoğunlaşacakları tek şey var, bulundukları alanlara yoğunlaşmak.

CANAN KAFTANCIOĞLU

İstanbul'da bir başarı elde edildi, örgütümüz çalıştı. Yerel yönetimlerde yaşı ne olursa olsun kadın erkek bütün örgütümüz günün 24 saati çalıştılar. Hepsine şükran borçluyum.

Kadın büyükşehir il başkanımız Canan hanım, günün 24 saati çalışan, toplumun her kesimine dokunan, insanlarla iyi ilişki kuran bir arkadaşımız. Başarının arkasındaki aktörlerden biri de Canan hanımdı. Acaba bunu nasıl yok edebiliriz diye bir arayışa girdiler. Sanıyorlar ki, Canan Hanım, CHP geri adım atacak... Bizim için değerli olan şey demokrasiye yaptığımız katkıdır. Biz inandığımız yolda mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunlar bizi yıldıramaz. Yolumuza devam edeceğiz.

SEÇİM YASASI

Gidici olanlar gitmemek için önce baskı kurarlar, yasaları değiştirmeye çalışırlar. Şunu çok net ifade edeyim, her darbeden sonra darbeciler kendi hukuklarını yarattılar. Şimdi kendi hukuklarını oluşturmaya çalışıyorlar, tamamı antidemokratik. Hepsini göndereceğiz, halkın desteğiyle, halkın oyuyla, sandığa giderek, demokratik yollarla bunları göndereceğiz.

Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yasayı getirirlerse getirsinler emin olun millet artık bıkmış durumda. Milyonlarca genç, parlak beyinler varken bu kişilere istihdam alanı yaratmıyorsunuz kendi yandaşlarınıza iş üstüne iş.

Halkına hesap veren, akraba eş-dost değil, devlette liyakat ön plana koyan yeni bir siyaset iklimini bu ülkeye getireceğiz.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI

Beni hedef almasını gayet doğal buluyorum. AKP'yi eleştiremeyeceğine göre bizi eleştirmesi gayet doğal, başka bir alanı yok. İttifak değil bir koalisyon var aslında. Her dediğini onlara yaptıran bir tablo var önümüzde. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; Ben ve arkadaşlarım MHP'nin söylemlerine cevap vermemeye gayret ediyoruz. İktidarın küçük ortağı, tabanına oynuyor ama son veriler şunu gösteriyor bırakın tabandan oy almayı hem AKP'nin hem MHP'nin oylarında düşüş var. Çünkü ikisi de birbirine destek veriyor. İşsizlikte artış varsa MHP'nin de suçu var.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ

Siz AİHM kararını uygulamaz her beraatten sonra, ki Selahattin Bey'le ilgili 4 kez tahliye kararı verilmesine rağmen aynı dosyadan yeni uydurma suçlar yaparak onu mahkum ederseniz buna siyaset yelpazesinin neresinde yer alırsak alalım birlikte karşı çıkmamız lazım.

HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın tamamı son seçimlerde CHP'ye oy verdiler demek gerçekçi değil ama oy verenlere yürekten teşekkür ederim. Bir siyasi parti bütün vatandaşların oyuna taliptir. Bu süreç içinde CHP'li adayların desteklenmesi bizi mutlu eder. 6,5 milyon vatandaş HDP'ye oy vermiş, 6,5 milyon vatandaşı terörist mi ilan edeceğiz? Akıl alır mı bunu? İnsanları suçlayarak değil, insanları kucaklayarak siyaseti saygın kılmalıyız benim temel hedefim bu.

BÜLENT ARINÇ'IN FETÖ AÇIKLAMASI

Sayın Arınç'a şunu sormak isterim. Kandırıldıklarını Erdoğan söyledi, şimdi ikinci etabı geliyor. Sayın Arınç bizi kandırdılar ama bizim kabahatimiz yoktur diyor. Eğer sorumluluk aranıyorsa sorumluluk ülkeyi yöneten iktidardadır. İstihbarat onun elindedir, ordudaki hiyerarşiyi onlar belirlerler, sınav sorularını onlar çaldırdılar. Onların istediği yasalar çıktı. Bütün bunları yapanlar onlardı.

Aldatıldıkları kabul ediyorlar, devlet yönetiminde aldatıldıysan o koltuktan ayrılacaksın. Yoksa her önüne gelen seni aldatır. Erdoğan bugün egemen güçlerin elinde pinpon topu gibi gidip geliyor. Aldatıldıysan, 15 Temmuz darbesi yaşandıysa sen o koltukta nasıl oturabilirsin? Erdoğan da vesayet ardında. Trump telefon etti, papazı bıraktılar.

CHP KURULTAYI

Genel başkan adayı olmak isteyenler için elbette ki bütün imkanlar var. Hatta ben genel başkan olduktan sonra parti üyeleri genel başkan adayı olurken önlerinde zorluklar vardı, ben bunların tamamını değiştirdim. Aday olurlarsa elbette ki çıkar demokratik yöntemler içinde yarışırlar. Biz hiçbir zaman demokrasinin dışında özel bir arayış içinde olmadık.

Bu kurultayı biz iktidar kurultayı olarak tanımlıyoruz. Biz iktidara geldiğimizde neleri yapacağımızı geniş kitlelere aktarmak zorundayız. Biz ne düşünüyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nasıl yönetilmeli, hangi yasalarda ne tür değişiklikler yapılmalı, bunları açıklayacağız. Eleştiriden çok bir ufuk çizmeyi düşünüyoruz.

KORONAVİRÜS SONRASI DÜNYA

Pandemi sürecinde hepimiz evlerimize kapandık. Evde olunca kitap okuyacaksınız, internete gireceksiniz. Dolayısıyla uzun bir düşünme süreci oldu bütün dünyanın. Düşünürken de doğal olarak sorunlar çözümler aklınıza gelir. Pandemi ile birlikte dünya aslında sosyal devleti yeniden keşfetti. Sosyal devletin ne kadar önemli bir kavram olduğunu gördü. Trump bile büyük bütçeler ayırdı. Bizim ülkemizde ise tam tersi oldu. Hibe şeklinde çok sınırlı sayıda kişiye para verdik. Bir de IBAN verdik.

Sosyal devleti keşfettik. 40 yıldır devlete vergi veriyorum ama devlet bana 40 gün bakmadı diyor esnaf. Aslında bu çok önemli bir cümle.

Dünya doğanın güzelliğini keşfetti. Büyük kentlerde beton ormanına dönmüş kentlerde, insanların bir anlamda evlerine hapsedildiği, ağaç, kuş göremediği bir dünyayı gördük. İklim değişiklikleri üzerine yoğunlaşan bir düşünce var.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Mirgün Cabas