Yeni partilere vekil transferini engelleme hamlelerinin arkasında ne var? AKP ve MHP için çarpıcı iddia

Gazeteci yazar Veysi Dündar, Halk TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dündar, yeni partiler için olası vekil transferini engelleme hamlelerinin MHP ve AKP'den kopuşlar olmaması için yapıldığını söyledi.

Yeni partilere vekil transferini engelleme hamlelerinin arkasında ne var? AKP ve MHP için çarpıcı iddia

Gazeteci yazar Veysi Dündar, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde seçim ihtimalleri, ittifakların durumu, erken seçim ihtimali ve vekil transferine ilişkin konuştu.

Dündar'ın açıklamaları şöyle:

YENİ TURİZM BAKANI MENDERES TÜREL OLACAK İDDİALARI

"Benim yakınlarımdan duyduklarıma göre Menderes Türel'in bakan yapılma talebi 4 yıldır konuşulan bir şey.

Menderes Türel, Turizm Bakanlığı için doğru isim. Göreceksiniz Menderes Türel Turizm Bakanı yapılacaktır. Birebir edindiğim net bir bilgidir.

"VEKİL TRANSFERİ AKP VE MHP'DEN KOPUŞU ENGELLEMEK İÇİN"

Bence vekil transferi, AKP veya MHP'ye dönük yeni partilere geçişi engellemek için yapılan hamlelerdir. CHP'nin veya İYİ Parti'nin vekil transferini engellemek için yapılacak bir hamleler değildir.

AKP 2023'e kadar dayanabilecek durumda değil. Ne ekonomik olarak ne de halk nazarında. Son açıklanan ankette AKP ve MHP toplamda her ikisi yüzde 43'ü buluyor.

Hem DEVA Partisi hem de Gelecek Partisi'nin Millet İttifakı ile hareket etme mecburiyeti var. Çünkü, bir yerde olamayacaksınız kendi başınıza seçimi kazanamayacaksız. Ancak parlamenter sisteme geri dönülürse mümkün.

ERKEN SEÇİM ERDOĞAN'IN KENDİ AYAĞINA SIKMASI DEMEK

Ben erken seçimi Erdoğan'ın kendi ayağına sıkması olarak algılıyorum, çünkü gerçekten kaybediyor. Kaybedeceği bir seçime neden girsin? Seçime kadar üç yıl var bir şekilde halk desteğini alırız diye düşünebilirler ama ekonominin de üç yıla dayanması mümkün değil.

Ben Erdoğan'ın yerinde olmak istemezdim. Kaybedeceği bir seçime girmek istemeyecektir. Halk nazarında bir zayiat söz konusu. AKP ile MHP başkanlığı kazanacak durumda değiller. Millet İttifakı her geçen gün büyüyor.

Etiketler
Halk TV