Kılıçdaroğlu'ndan flaş YÖK vaadi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN TÜRK’te “Ne Oluyor?” adlı programa konuk oldu.

Kılıçdaroğlu'ndan flaş YÖK vaadi!

Kılıçdaroğlu programda YÖK'ün kaldırılacağı vaadinde bulundu.CHP liderinin açıklamsı şu şekilde:

''Gençlere; YÖK’ün, baskı ve kısıtlamaların olmadığı üniversiteler vaat ediyoruz. Üniversite öğrencisi, üniversite yönetiminde de söz ve karar sahibi olacak. Üniversitelerin; bilimsel, mali ve yönetsel özerkliği olacak.

Bir hakim milletvekili olmak isteyebilir. İsterse istifa ediyor; olabilirse milletvekili oluyor, olamazsa siyasi kimliği ortaya çıktığı için görevine dönemiyor. Ama iktidar tam tersini yapıyor; partisinde görev alan avukatı hakim olarak atıyor.

Yargıca diyeceğiz ki kararını ver karar yanlış olabilir bir üst mahkemeye gidilir orda da yanlış olursa bir üst mahkemeye gidilir. Bir yanlış karar verildiği zaman köşe yazarı yazacak haber yapılacak milletvekili eleştirecek hakimde bunları görerek kendini düzeltecek. Bizim düşündüğümüz yargıda savcı ve hakim yanyana oturmayacak, savcı avukatlarla birlikte oturacak.

Gerçekten Kürt sorununun çözülmesi lazım sorunu çözecek olan siyasiler. Çözüm silahla değil parlamento ile olmalı. Erdoğan'ı ziyaretimde sorunun çözüm adresinin parlamento olduğunu söylemiştim. Bir komisyon oluşturulmasını önermiştim. PKK'yı muhatap almanın da yanlış olduğunu belirtmiştim.''

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu