Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında 'af' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te 'Ne Oluyor?' programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında 'af' açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu Af tartışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.'Bir yeraltı dünyası lideri ve siyasi parti lideri nasıl yan yana gelebilir?' diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklaları şöyle:

''Cumhur İttifakı'nda bir parçalanma var zaten. Bahçeli af diye ısrar ediyor, diğer taraf gündemimizde böyle bir şey yok diyor. İlkesiz bir ittiafak olduğu için bu normal tabii.

Bahçeli af konusunda ısrarcı ama Erdoğan'dan ses çıkmıyor. Niye çıkmıyor? Biz af konusuna karşıyız. Çocuk tecavüzcüsü ya da mafyacı neden dışarı çıksın?

Bir yeraltı dünyası lideri ve siyasi parti lideri nasıl yan yana gelebilir? Ben bunu göremiyorum da okuyamıyorum da. Sayın Bahçeli Balyoz ve Ergenekon davasında apoletleri sökülen genelkurmay başkanı hakkında ne söyledi? Bu yargılamanın tekrar yapılması gerektiğini söylüyor demek ki hükümete neden baskı kurmuyor. Neden ilkelerini ortaya koyamıyorlar?

Gazeteciler hapiste. Neyle suçlandıkları bilinmiyor., iddianameleri hala yok. Buna ssahip çıkan yok. Koysana kardeşim bunu Cumhur İttifakı'na. Neden koyamıyorsun?

33 er 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Bunların ne günahı var. Sen cezayı ona emir veren komutana vereceksin. Bir adaletsizlik dalgası almış gidiyor. Bahçeli hala mafyayı dışarı çıkarmaya bakıyor.

Muharrem Bey seçildiğinde biz adaleti sağlayacağız. "Benim önümde hiçbir hakim önünü iliklemeyecek" diyor. Bundan daha güzel adalete inanöç var mı? Kendi dedi "Ben kimseyi çay toplamaya götürmeyeceğim" diye.''

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Hande Fırat