Milyonlar koronavirüs tedbirlerini beklerken Erdoğan'dan 'darbe' açıklaması

Erdoğan'ın, Kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri hakkında açıklama yapması beklenirken siyasi gündeme öncelik verdi.

Milyonlar koronavirüs tedbirlerini beklerken Erdoğan'dan 'darbe' açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle yapılan kabine toplantının ardından açıklama yaptı.

Erdoğan, "27 Mayıs darbesi ve sonrasında yaşadıklarımız üzüntüyle hatırladığımız dönemlerden bir tanesidir. 27 Mayıs Türkiye'ye darbe virüsünün ilk girdiği tarihtir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Elbette alınan tedbirler sebebiyle işine ara verdiği için sıkıntı çeken vatandaşlarımız olmuştur.

Devletimizin tüm imkanlarını bu vatandaşlarımızın hizmetine sunarak yanlarında olduğunu gösterdik. 1000'er lira dağıtarak sıkıntılarını hafifletmeye çalıştık.

Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Türkiye'nin dünyada örnek alınan bir konuma gelmesi hepimizin ortak başarısıdır.

Halkımızın hiçbir fedakarlığın boşa gitmediğinden emin olsun. Allah'ın izniyle son 2,5 aydaki kayıplarımızın hepsini de ziyadesiyle geri alacağımızdan şüphemiz yoktur.

Sanayide, teknolojide, tarımda, enerjide, sağlıkta, eğitimde, sporda hayatın her alanında Türkiye parlayan bir yıldız olarak öne çıkıyor. 2. Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş sonrası yapılan hataları tekrarlamayacağız. Milletimiz önüne kurulan tüm tuzakları bozarak 2023 hedeflerine ulaşma konusundaki kararlığını göstermiştir.

Hasta adam yaftasıyla tarihten silinmeye çalışan Türk milletinin bugün öne çıkması bir ibret vesikasıdır. Kendimize güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz.

Türkiye'nin cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığı önemli dönüm noktaları vardır. 27 Mayıs darbesi ve sonrasında yaşadıklarımız üzüntüyle hatırladığımız dönemlerden bir tanesidir. 27 Mayıs Türkiye'ye darbe virüsünün ilk girdiği tarihtir.

Milletin baskısıyla geçilen çok partili siyasi hayatın ardından Menderes ve arkadaşları yeni bir kalkınma hamlesi başladı. Milli geliri 3 kat artan Türkiye, 2. Dünya Savaşı sonrası küresel ekonomide hak ettiği yeri almaya doğru ilerliyordu. 27 Mayıs'ta işte bu süreç kesintiye uğratılmıştı. Tam bir hukuk katliamı olan düzmece mahkemelerde aylar süren yargılamalar yapıldı.

Hala darbelerden, terörden medet umanlara milletimiz asla fırsat vermeyecektir. Menderes ile bizim fotoğrafımızı yan yana koyan faşistlere bugün de rastlanması teyakkuzu elden bırakmamamız gerektiğini gösteriyor.

Etiketler
Kabine