İYİ Parti: 'Yeni bir çözüm süreci için ısınma turları atılıyor'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, iktidarın “yeni bir çözüm süreci için ısınma turları attığını, “Cumhuriyetin kuruluş felsefesini ve tarihi Geçmişini tasfiye etmeye için çalışmalar yapıldığını” iddia etti.

İYİ Parti: 'Yeni bir çözüm süreci için ısınma turları atılıyor'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, iktidarın “yeni bir çözüm süreci için ısınma turları attığını, “Cumhuriyetin kuruluş felsefesini ve tarihi Geçmişini tasfiye etmeye için çalışmalar yapıldığını” iddia etti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, iktidarın “yeni bir çözüm süreci için ısınma turları attığını” öne sürerken “Cumhuriyetin kuruluş felsefesini ve tarihi Geçmişini tasfiye etmeye için çalışmalar yapıldığını” iddia etti.

Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulunun “Cumhurbaşkanının yüzde 50’den fazla oyla seçilmesinin bazı anlamları üzerine” başlıklı metinde kullanılan dilin “kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Raporda “Türk Toplumu” yerine “Türkiye Toplumu” denildiğini belirten Türkkan, “Devletin en üst makamına bağlı bir kurul tarafından yayımlanan metinde kullanılan ‘Türkiye Toplumu’ ifadesi neyin nesidir? Bölücülük kokan ve terör örgütü PKK’nın dili olan bu tanım niye kullanılmıştır? Türk demekten korkan, Türk ibaresini her yerden söküp atmaya çalışan kafa ile bu, aynı zihniyet değil de nedir?” diye sordu

Türkan şunları söyledi:

BU UCUBE SİSTEM: AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetleri, 2002’den bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin tek millete dayanan, Atatürk’ün kurucu önderliğindeki kuruluş felsefesini her fırsatta yıpratmış, ortadan kaldırma mücadelesi vermiştir. Ülkemizin kurucu değerleriyle oynamak, Türk kimliğini inkar etmek sandığınızın tam aksine memleketimize zarar getirir.

TEK MİLLET- TÜRKİYE TOPLUMU: Tarihte kendi kimliğiyle oynayan, inkar eden, başkalarının arzularını tatmin etmek için şekilden şekile giren toplumların hepsi tarumar olmuştur. Yugoslavya 7 ayrı devlete bölündü. Türkiye’de oynanmak istenen oyun bu mudur? Ne demişlerdi iktidara gelmeden önce; Tek devlet, tek millet, tek dil. Geldiğimiz noktada adını anmadıkları, ne olduğu belli olmayan tek milletin ne olduğu ortaya çıktı. Türkiye toplumu.

TÜRK’ÜM DEMİYOR: Eğer millet kavramını tartışmaya açarsanız, arkasından sırayla dil ve coğrafya konuları gelecek. Kendilerine sahte aidiyetler yaratacaklar. Dilimizi, Türkçemizi tartışmaya açmak isteyecekler. 2002’den beri Türk’üm demekten özellikle kaçınan İktidar, Siyasal olarak adı olmayan ‘tek millet’ söylemini bilinçli olarak kullanmaktadır.

MİLLİYETSİZ TEK MİLLET TEZİ: Beştepe, milliyetsiz tek millet tezine, sahte sosyolojik-politik meşruluk kazandırmaya çalışmaktadır. Bu tarihsel inkarın, ortasında Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen güneş ve hepsi birbirinin devamı olan 16 Türk devletini temsilen 16 yıldız bulunan forsa sahip Cumhurbaşkanlığı eliyle yapılması utanç vericidir.

YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN ISINMA TURLARI: Herhangi bir erken seçimde ya da zamanında seçimde gittiklerinde koltuklarını, rantlarını ve imkanlarını kaybedecekler. Bu yüzden şeytanın bile aklına gelmeyen fikirlerini saçmaya devam ediyorlar. Türkiye toplumu da bu fikirlerden birisi. Vatansever herkese her türlü iftirayı atan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan etme gafletine düşen iktidar ve ortağı birlikte çıkış yolu arıyor. Hiçbir pragmatik fikirden kaçınmayan, amaca giden yolda herşey mübahdır diyen Machiavellist AK Parti zihniyeti, yeni bir çözüm süreci için ısınma turları atıyor. Beştepe’nin kimlerden oluştuğu belli olmayan Kurulları, muhalefeti toplum mühendisliğiyle suçlarken dikkatli olsun.

Etiketler
Çözüm Süreci İYİ Parti Lütfü Türkkan Urla