Melih Gökçek'in Soylu tweetinde dikkat çeken zamanlama

Saat 23.44'te Cumhurbaşkanlığı'ndan istifa hakkında açıklama yapılacağı duyruldu, Melih Gökçek 23.45'te ilk tweetini attı. Ardından, attığı tweetlerde ise neden o ana kadar paylaşım yapmadığını açıkladı.

Melih Gökçek'in Soylu tweetinde dikkat çeken zamanlama

GERÇEK GÜNDEM - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, tartışmalı sokağa çıkma yasağının sona ermesine 2 saat kala sosyal medyadan yaptığı istifa açıklaması gece boyunca siyaset kulislerini oldukça hareketlendirdi.

AKP içindeki Süleyman Soylu- Berat Albayrak çekişmesi nedeniyle, Soylu'nun istifa kararını açıkladığı an ile istifanın reddedildiğinin açıklandığı an arasında geçen yaklaşık 2 saat içinde, AKP içinde ve AKP'ye yakın medyalarda da ilginç gelişmelerin yaşanmasına neden oldu.

CEM KÜÇÜK İŞARET FİŞEĞİNİ VERDİ

Süleyman Soylu'nun istifa kararını açıklamasının hemen ardından, TGRT Haber canlı yayın yaparak sürecin sonuna kadar istifanın geri çekilmesi ya da Erdoğan tarafından kabul edilmemesi yönünde yayınlar yaptı.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Soylu'nun arkasında durmanın 'adamlığın gereği' olarak açıkladığı gecede, Soylu'ya yakın isimler tek tek TGRT Haber canlı yayınına bağlanarak istifanın neden kabul edilmemesi gerektiğini açıkladılar.

23.44'TE KRİTİK AÇIKLAMA

Saatler 23.44'ü gösterdiğinde Cem Küçük TGTR Haber ekranından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Süleyman Soylu'nun istifasına dair bir açıklama yapılacağını duyurdu.

O duyurunun ardından dikkat çeken bir açıklama geldi.

İstifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Süleyman Soylu'nun istifa kararı hakkında ilk tweetini attı.

Gökçek, 23.45'te attığı ilk tweetinde 'Sayın Süleyman Soylu'nun istifası için bir türlü içimden gelip şu dakikaya kadar bir twit atmadım. Tek kelime üzüldüm ama çok üzüldüm' diye yazdı.

Melih Gökçek'in Soylu tweetinde dikkat çeken zamanlama - Resim : 1

Saray'dan yapılan açıklamada, Soylu'nun istifasının kabul edilmediğinin duyurulmasının ardından Cem Küçük bu kez, o saate kadar Soylu'ya destek için tweet atmayan AKP'lileri işaret ederek, "Biz başkaları gibi havayı koklamadık. Kimlerin çıkacak karara göre beklediğinin farkındayız" dedi.

Gökçek ise, ilk tweetinden 6 dakika sonra attığı ikinci tweetinde "Şu anda haber geldi. Süleyman Soylu'nun istifasını Sayın Cumhurbaşkanı kabul etmedi. Çok mutluyum. Rabbim Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Rabbim el ele başarılı hizmetlerini devam ettirsin inşallah" diyerek istifanın kabul edilmemesinden memnun olduğunu dile getirdi.

Melih Gökçek'in Soylu tweetinde dikkat çeken zamanlama - Resim : 2

Melih Gökçek, daha sonra da neden o ana kadar tweet atmadığını ve o ana kadar Soylu için neler yaptığını anlatan tweetler atmaya devam etti.

Melih Gökçek'in Soylu tweetinde dikkat çeken zamanlama - Resim : 3
Melih Gökçek'in Soylu tweetinde dikkat çeken zamanlama - Resim : 4
Melih Gökçek'in Soylu tweetinde dikkat çeken zamanlama - Resim : 5

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Melih Gökçek