Ali Türkşen ve Cihangir İslam, CHP Parti Meclisi'ne mi girecek?

İYİ Parti'den istifa eden Ali Türkşen'le Saadet Partisi'nden istifa eden Cihangir İslam'ın ileri tarihe ertelenen kurultayda sahneye çıkacağı ve Parti Meclisi üyesi olacağı iddia ediliyor.

Ali Türkşen ve Cihangir İslam, CHP Parti Meclisi'ne mi girecek?

Cumhuriyet Halk Partisi 29 Mart’taki kurultayını koronavirüs salgını tehdidi nedeniyle ertelendi. Partinin resmi organlarından kurultay tarihi için resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak Halkweb'in parti kulislerinden edindiği bilgilere göre ertelenen kurultayın Nisan ayının ikinci haftasında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bunun yanında genel başkanlık için en güçlü adayın Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda asıl yarış Parti Meclisine girmek olacak. Kılıçdaroğlu’na ve genel merkeze muhalif olan Gelecek İçin Biz grubu ve Muharrem İnce PM’de önemli sayıda koltuk elde etmek için ittifak yapmış durumda. Bunun yanında genel merkezin de Parti Meclisi için sürpriz hamleleri bulunuyor.

ALİ TÜRKŞEN CHP ÜYESİ Mİ OLDU?

Balyoz ve Poyrazköy kumpası mağduru eski SAT komandosu, emekli Kurmay Albay, İyi Parti’nin kurucu üyesi Ali Türkşen’in Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduğu bir süredir partililer tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

Halkweb’in ulaştığı bilgilere göre İYİ Parti’den istifa eden Türkşen, İstanbul’da bir ilçe başkanıyla uzun bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından CHP’ye üye olduğu konuşulan Türkşen’in Parti Meclisi üyesi olmak istediği önemli bir iddia.

Türkşen İYİ Parti’den istifa ederken siyasi hayatını sonlandırdığını söylemişti. Siyasete veda ettiğini söyleyen Türkşen’in CHP kurultayıyla tekrar ortaya çıkması beklenirken fikrini neyin değiştirdiği merak konusu?

CİHANGİR İSLAM DA CHP’YE GEÇİYOR!

Öte yandan Saadet Partisi’nden ülkede yaşanan sorunların çözümüne dair partisiyle arasındaki metot ve görüş farklılıkları olduğunu söyleyerek istifa eden Cihangir İslam’ın da CHP’ye katılacağı belirtiliyor. Cihangir İslam’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinden Parti Meclisi’ne gireceği öne sürülüyor.

Etiketler
İYİ Parti Saadet Partisi Ali Türkşen Cihangir İslam