Eren Erdem o sözlerine açıklık getirdi

Eren Erdem, " Zaman gazetesine Genel Başkan'ın talimatıyla gittim, MİT TIR'ları belgelerini Tezcan'dan aldım" ifadelerine açıklık getirdi.

Eren Erdem o sözlerine açıklık getirdi

CHP'li Erdem, 24 Haziran'da yapılacak olan 27.Dönem Milletvekili seçimlerinde CHP 'nin aday listesinde yer almadı. Öte yandan Erdem hakkındaki iddianamenin kabul edilmesinin ardından yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Erdem, hakkındaki yasağı, Almanya'ya uçmak için geldiği Atatürk Havalimanı'nda öğrenmişti.

Kararın ardından katıldığı bir TV kanalında açıklamalarda bulunan Eren Erdem , konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada " sorulara verdiğim yanıtlar bağlamından kopartılarak kullanılmaktadır" dedi.

Eren Erdem'in son açıklaması şöyle:

Dün geceden beri, siyasi yaşamım boyunca yürütülen linç kampanyalarından biri ile daha karşılaştık. Şunu ifade etmeliyimki, hakkımda yazılıp çizilen hiçbirşey gerçeği yansıtmamaktadır.

Dün akşam telefonla bağlandığım Artı TV'deki açıklamalarım ucu başı kesilerek kullanılmıştır. Ben hayatım boyunca hep dürüst oldum ve hiçbir yol arkadaşımın aleyhinde konuşmadım. Bana hakkımda yakalama talebi olduğunu söyleyen Artı TV sunucusu, yine savcılarca basına sızdırılan hakkımdaki kumpas iddianamesinden sorular sormuştur.

O sorulara verdiğim yanıtlar bağlamından kopartılarak kullanılmaktadır.

İşin esası ise şudur;

Zaman gazetesi ziyareti ile ilgili sorulan soruda; o gün basın çalışanları ve gazetecilik yapmaya çalışanlar için rutin olarak tüm gazeteleri ziyaret kararına binaen verdiğim cevap zaten bilinen ve konuşulan bir hadisedir. Yaklaşık 1 yıl önce Sn.Dursun Çiçek, Ahmet Hakan ile yaptığı söyleşide bunu ifade etmiştir. Yani ne CHP , ne de Sn.Kılıçdaroğlu töhmet altında bırakılamaz. Bu yanlı ve kötü niyetli tutumu tekzip ettiğimi bildiririm.

Etiketler
Eren Erdem Zaman Gazetesi