Gezi'yi hedef gösteren isim Babacan'ın partisinde kurucu oldu

Ali Babacan'ın bugün kuruluş dilekçesi verilen partisindeki 90 kişilik kurucular listesinde dikkat çeken isimler yer alıyor.

Gezi'yi hedef gösteren isim Babacan'ın partisinde kurucu oldu

GERÇEK GÜNDEM- Eski bakanlardan Ali Babacan'ın partisinin kuruluş dilekçesi bugün İçişleri Bakanlığına verildi.

90 kişilik kurucular kurulu listesi de ortaya çıktı. Çarşamba günü bir açıklama ile partinin hem ismi ve amblemi açıklanacak hem de kuruclar kurulu kamuoyuna tanıtılacak.

Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, AKP’den ayrılan eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Selma Aliye Kavaf yer aldı. DEVA, AKP’den ayrılan Mustafa Yeneroğlu’nun da listede yer almasıyla, TBMM’de de temsil edilmiş olacak. Listede, çok sayıda eski AKP’li vekil, akademisyen, hukukçu yer aldı.

Listede yazar Gülay Göktürk, ülkücü gelenekten gelen, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP’de liderlik yarışına girip kaybeden Ramiz Ongun, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik isimlerinden eski Korgeneral Mehmet Şanver, KAGİDER’in kurucularından, oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın eski eşi Sanem Oktar gibi isimler yer aldı. Kurucular kurulu listesindeki 90 isimden 27’si kadın, 16’sı genç. Kadın ve genç sayısı listenin yüzde 50’sini oluşturuyor.

Gezi'yi hedef gösteren isim Babacan'ın partisinde kurucu oldu - Resim : 2

GEZİ'Yİ HEDEF GÖSTEREN İSİM KURUCULAR KURULUNDA

Listede yer alan isimlerden biri ise sosyal medyada tartışma konusu oldu. 2015 seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı olan 1995 doğumlu (25 yaşında) Tunahan Elmas, Ali Babacan'ın kurduğu partinin kurucular kurulunda yer aldı.

Gezi'yi hedef gösteren isim Babacan'ın partisinde kurucu oldu - Resim : 3

Daha önce siyasetteki şansını AKP'de deneyen Tunahan Elmas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşıyordu.

Gezi'yi hedef gösteren isim Babacan'ın partisinde kurucu oldu - Resim : 4

Gezi'yi hedef gösteren isim Babacan'ın partisinde kurucu oldu - Resim : 5

Elmas, Gezi direnişi sırasında ise "Ezan hükümetin değil, tüm müslümanların ortak değeri. Orada toplananların ezana yaptığı bu terbiyesizliği hükümete tepki falan diye diye yumuşatmaya çalışmayın. Bu düpedüz alçaklık. Bunlar varken uzlaşma, anlayış falan olmaz" diyerek İzmir'deki Gezi direnişçilerin hedef göstermişti.

Gezi'yi hedef gösteren isim Babacan'ın partisinde kurucu oldu - Resim : 6

Ali Babacan ise “Samimi eleştirilere bile tahammül edememek çok yazık. Gezi davasında mağdur olarak yer almam benim talep ettiğim bir durum değil. Şahsi olarak Gezi ile alakalı hiçbir mağduriyetim yok” diyerek Gezi davasında şikayetçi listesinden adını çıkarttırmıştı.

Etiketler
Ali Babacan Şili