Selvi: Cumhuriyet’in en büyük başarısı simit satarak okuyan çocuktan cumhurbaşkanı çıkarmak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Erdoğan'ın doğum günü için AKP'liler tarafından hazırlanan videoyu değerlendirdi. Selvi, "'Cumhuriyet’in en büyük başarısı simit satarak okuyan çocuktan cumhurbaşkanı çıkarmaktır' denilmeli." dedi.

Selvi: Cumhuriyet’in en büyük başarısı simit satarak okuyan çocuktan cumhurbaşkanı çıkarmak

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’liler tarafından AKP'li Cumhrubaşkanı Tayyip Erdoğan için hazırlanan doğum günü videosunu bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi, “Cumhuriyet’in en büyük başarısı simit satarak okuyan çocuktan cumhurbaşkanı çıkarmaktır’ denilmeli.” diye yazdı.

Selvi yazısında şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’e girdiği sırada, AK Parti’den bir yetkili kulağıma, ‘Grup toplantısında Reis’e bir sürprizimiz var’ dedi. Meraklandım. Ama Cumhurbaşkanı’nın doğum günü olması nedeniyle sürprizin bununla ilgili olduğunu tahmin edebildim. Erdoğan grup kürsüsüne çıkmadan önce oturumu yöneten grup başkanvekili Bülent Turan, kısa ama etkili bir konuşma ile Erdoğan’ın mücadelesini anlattı. Ardından ekranda sinevizyon gösterisi başladı. Fırından aldığı simitleri, bakkaldan aldığı suları satmaya giden bir genç belirdi. Kendi sesinden, sattığı simit ve suyla kitap alan gencin taksitle aldığı kitaplarla kurduğu kütüphane anlatıldı. Oradan bir kitapla başlayıp millet kütüphanesine ulaşan çabası anlatıldı. Kısa, abartılı olmayan, sade bir video hazırlanmıştı. En ufak bir abartı ya da mübalağa yoktu. O açıdan tuttum. Sinevizyon yayınlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı izledim. Duygulanmıştı. Zaten kürsüye çıktığında ilk sözleri de 'Bu benim hikâyem' oldu." ifadesini kullandı.

Hani Demirel için “Cumhuriyet’in en büyük başarısı bir Çoban Sülü’den cumhurbaşkanı çıkarmaktır” derler ya, bundan sonra ona bir ek daha yapmak lazım.

“Cumhuriyet’in en büyük başarısı simit satarak okuyan çocuktan cumhurbaşkanı çıkarmaktır” denilmeli.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet