İYİ Parti ve MHP'den Ozan Ceyhun'un büyükelçi olarak atanmasına tepki

Ozan Ceyhun Avusturya'ya Büyükelçi olarak atanırken İYİ Parti ve MHP'den karara tepki geldi.

İYİ Parti ve MHP'den Ozan Ceyhun'un büyükelçi olarak atanmasına tepki

Ozan Ceyhun'un, Avusturya'ya Büyükelçi olarak atanmasına İYİ Parti ve MHP'den tepki geldi.

Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın, “Ülkücü Şehit Mustafa Erol'un katilini ve Türk milletine soykırımcı iftirasını tasarısı hazırlayarak ihanet eden birini, Türk devletini temsil makamına atamak gaflettir. Bu skandala imza atanları millet ve tarih affetmeyecektir” dedi.

İYİ Parti ve MHP'den Ozan Ceyhun'un büyükelçi olarak atanmasına tepki - Resim : 1

Koray Aydın

Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlar, iktidarda kalabilmek için Türk milliyetçilerinin ayaklarına kapansalar da bilinçaltındaki huyları değişmiyor. Ülkücü düşmanlıkları depreşiyor, icraata dökülüyor. Karlı bir Mart gününde parçalanmış naaşı parasızlıktan tabuta değil, battaniyeye sarılan Mustafa Erol, öz yurdunda garip, öz vatanında parya muamelesi görürken, ülkücü katili Ozan Ceyhun devletin en üst makamlarına layık görüldü. Vicdanınız rahat mı? Yazıklar olsun.”

İYİ Parti ve MHP'den Ozan Ceyhun'un büyükelçi olarak atanmasına tepki - Resim : 2

Cemal Enginyurt

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Enginyurt yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanım, Ozan Ceyhun denilen eli kanlı ülkücü katilini, Viyana Büyükelçisi olarak görmek biz ülkücüleri derinden yaralamıştır. Sizin bu yarayı acilen tedavi etmenizi, ülkücü ve MHP sevdalısı bir şahıs olarak bekliyorum.Ülkücü katilini Büyükelçi olarak tanımadığım gibi, ülkücüleri HDP ve CHP zihniyetine değişenlerin timsah gözyaşlarına da inanmam. Ozan Ceyhun ülkücü katilidir.”

İYİ Parti ve MHP'den Ozan Ceyhun'un büyükelçi olarak atanmasına tepki - Resim : 3

Ülkücü genç Mustafa Erol'un bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini yazan gazetenin küpürü…

Etiketler
İYİ Parti Avusturya