Sezai Temelli: Bu kayyumcu zihniyetten hep birlikte kurtulmalıyız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DİSK’in 16. Olağan Genel Kurulu’na katılarak konuşma yaptı.

Sezai Temelli: Bu kayyumcu zihniyetten hep birlikte kurtulmalıyız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de yaptığı konuşmada HDP’li belediyelere atanan kayyımların icraatlarına değindi.

Kayyımların atandıkları belediyede yaptıkları ilk işin işten çıkarmalar olduğunu ifade eden Temelli, “Bu düzeni ayakta tutmanın yolu, şiddet savaş, Kürt düşmanlığı ve kayyum rejimi olarak görülüyor. Bu kayyumcu zihniyetten hep birlikte kurtulmalıyız” ifadelerini kullandı.

Sarapy için ayrılan bütçe ve yapılan harcamaların kamuoyunun ödediği vergilerden karşılandığını hatırlatan Temelli, işsizlik ve çocuk işçi sayısına da dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye’de 2 milyon çocuk işçi var. Çocukların eğitim alması gerekirken bu ülkenin 2 milyon çocuğu çırak adı altında çalışmak zorunda bırakılmıştır. 4+4+4 eğitim sistemi çocuk işçiliğini genelleştirirken bir yandan da çocuk evlilikleri ile topluma başka bir zulmü de dayatmaya devam etmiştir.

Asgari ücreti ortalama ücrete çevirerek sömürüyü yaygınlaştıran bu sistem aslında hepimizi yoksullaştırmıştır. Her şeye her gün yeni bir vergi ve vergi zammı geliyor.

Bütün bu zamlar aslında yandaşlara daha fazla fon bulmak için yapılıyor. Şimdi de toplumu daha fazla borç girdabına sürükleyecek yasaları getiriyorlar. Bu zihniyetten hep birlikte kurtulmalıyız.”

Etiketler
DİSK HDP Sezai Temelli