Ahmet Hakan: Durum ciddi, Burhan Kuzu'ya bir tavsiyem var

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde İranlı uyuşturucu baronu Naji Sharifi Zindashti'nin tahliye edilmesinde hakimlere baskı yaptığı iddia edilen Burhan Kuzu'ya seslendi.

Ahmet Hakan: Durum ciddi, Burhan Kuzu'ya bir tavsiyem var

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Uyuşturucu baronu Naji Sharifi Zindashti yemek fotoğrafları ortaya çıkan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma yürütülen Burhan Kuzu'ya seslenerek "Burhan Kuzu'ya bir tavsiyem var" diye yazdı.

Ahmet Hakan, Kuzu'ya tüm resmi görevlerinden istifa etmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

HÂKİM diyor ki:

“Burhan Kuzu beni Zindaşti için defalarca aradı.”

*

Zindaşti kim?

İranlı uyuşturucu baronu... Karanlık bir adam...

*

Durum ciddi. Suçlama yenilir yutulur cinsten bir suçlama değil.

Hatta işittiğimize göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Burhan Kuzu hakkında “nüfuzunu kullanarak Zindaşti lehine yargıya baskı yaptığı” iddiasıyla bir soruşturma başlatmış.

*

Tabii ki sonuçta bu bir iddiadır. Tabii ki Burhan Kuzu’yu peşinen suçlu ilan etmek doğru değildir. Tabii ki yargılamanın neticesini beklemek gerekir. Tabii ki Burhan Kuzu’nun kendisini savunma hakkı vardır.

*


Burhan Kuzu’yla ilgili hiçbir önyargım yok.

Hatta kendisini zaman zaman sempatik bulduğum da oldu.

Bu işten aklanarak çıkması ise kalpten temennim.

*

Ancak bütün bunlar, Burhan Kuzu’ya “Bu iş sonuçlanıncaya kadar tüm resmi görevlerinden istifa etmesinin gerekli olduğunu” tavsiye etmeme engel olamaz.

Bir hukuk profesörü olarak Burhan Kuzu’nun bu tavsiyemin ne anlama geldiğini ve önemini çok iyi anlayacağını düşünüyorum.

Etiketler
Ahmet Hakan Hürriyet İran Tahliye