CHP kurultayı öncesi AKP ve MHP'nin Kılıçdaroğlu planı

Ahmet Takan, CHP'nin 37'inci olağan kurultayı öncesi AKP ve MHP'nin Kılıçdaroğlu planını yazdı.

CHP kurultayı öncesi AKP ve MHP'nin Kılıçdaroğlu planı

Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan, 28-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek CHP'nin 37'inci olağan kurultayı öncesi AKP ve MHP'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik planını yazdı.

Takan, AKP ve MHP'nin CHP kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını Meclis’e getirebileceği iddiasında bulundu.

Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın "Cumhur İttifakı, Kılıçdaroğlu’na ne planlıyor?" başlıklı köşe yazısı şöyle:

"Başkentin klasik Salı’sına Çarşambalar da müdahil olmaya başladı. Bazı siyasi partilerin grup toplantılarının Çarşambalara sarkması yüzünden… Bu hafta, o yüzden siyaset kulislerden notlar yazmak için nefesimizi tuttuk. “Hele bir Çarşamba’yı görelim bakalım” dedik. Önceki günden (Salı) başlayalım:

İYİ Parti grubunda büyük bir üzüntü ve burukluk vardı. Parti kurucularından ve Genel İdare Kurulu üyesi Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun vefat haberi herkesi derin acıya boğmuştu. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yüksek dozajlı eleştiri ile beraber hükümete yol gösterici açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Akşener’in İdlib mesajında iktidara “Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gereğini yapın” sözleri epey yankı buldu. Benzetmesi de çok ilginçti!..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Şubat Salı günü FETÖ’nün siyasi ayağını belgeleriyle açıklayacağını çok önceden duyurmuştu. Heyecan ve beklenti eşiği grup toplantısı öncesinde hayli yüksekti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını baştan sona dikkatle dinledim. Bilmediğimiz bir şey yoktu. Her zamanki sorular vardı. Haklı sorulardı ama dağ fare doğurdu diyebilirim. Kılıçdaroğlu’ndan Man adası belgelerine benzer bir açıklama beklerken eski gazete haberlerinin tekrarını dinledik.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün (Salı) Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni’nde konuştu. İdlib’de atılacak adımları Çarşamba günü partisinin grup toplantısında duyuracağını bildirdi.

Erdoğan da beklenti ve heyecan eşiğini yükseltti. Aynı zamanda grup toplantısında, FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda Kılıçdaroğlu’na cevap vereceğini de tahmin ediyorduk. Yanılmadık!.. Erdoğan konuşmasının bir bölümünü İdlib’de atılacak adımlara ayırdı, ağırlıklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap yetiştirdi.

İlker Başbuğ’un mahkemeye verilmesi ile başlayan süreçte, “Bu iş kayıkçı kavgasına döndü. Sulandırılıyor” demiştim. Erdoğan’da temcit pilavına dönen “Kılıçdaroğlu’nun kaset kumpası ile Genel Başkanlık koltuğuna oturduğunu” bir daha anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun danışmanları vs. gibi yıllardır tekrarladığı iddialarını görsel şovlarla süsledi. Benim, “kayıkçı kavgası” diye nitelendirdiğim bu tartışmalardan ne çıkar?..

Ankara’daki gelişmeleri çok yakından izleyen bir siyasetçi dostumdan görüş aldım.

Dostum, “Sana komplo teorisi olarak gelebilir ama MHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu için yaptığı suç duyurusuna dikkat et. Bu tartışmanın şiddetlenmesi ile beraber, dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da çok yakınlaşan CHP kongresi. Cumhur İttifakı bileşenleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını Meclis’e getirebilir. Sonrasını da artık sen tahmin et”.

Ben tahmin ettim de buraya yazmayacağım!.. FETÖ’nün siyasi ayak tartışmalarının başka noktalara evirilebileceğini tahmin etmek güç değil. Ancak bu arada neler gözden kaçırılıyor neler?.. Mesela: Yılda 10 milyon turist gelecek diye 750 milyon dolar yani bugünün parasıyla 4 milyar 500 milyon lira harcanan ve kapısına kilit vurulan Ankapark!.."

Etiketler
FETÖ'nün siyasi ayağı Ahmet Takan