CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi'den adaylık açıklaması

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, 22 Şubat’taki kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, 22 Şubat’taki kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.

Çelebi, “CHP bu siyasal iktidara, bu faşizan özlemlerle hareket eden bu siyasal iktidara karşı inanılmaz bir mücadele yürütüyor ve bu mücadele yürütmeye de etmeye devam edecek” dedi.

dokuz8haber.net'ten Güven Boğa'ın haberine göre; CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, partini il binası önünde 22 Şubat tarihinde yapılacak il kongresi öncesinde il başkan adaylığını açıkladı.

Basın açıklamasına CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin’in yanı sıra belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve partililer katıldı.

“İKTİDAR HER ALANDA VE HERKES ÜZERİNDE BASKI KURUYOR”

CHP’nin iktidara karşı yoğun bir mücadele yürüttüğünü aktaran Mehmet Çelebi, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi bu siyasal iktidara, bu faşizan özlemlerle hareket eden bu siyasal iktidara karşı inanılmaz bir mücadele yürütüyor ve bu mücadele yürütmeye de etmeye devam edecek. Bu mücadelelerinin sonucunda yani bir yıl önce yerel seçimlerde ciddi bir başarı kazanıldı. Ve bu gerici faşizm özlemlisi bu siyasal iktidar geriletildi. Şu anda ciddi bir anlamda düşüşte, ülkeyi yönetemiyor, işin içinden çıkamıyor. Yapabileceği şeylerin en fazlasını yapmaya çalışıyor baskı uyguluyor, belediyelerimize baskı uyguluyor, halka baskı uyguluyor, kitlelere sendikalara, kitle örgütlerine hepsine, demokratik haklarını kullanma konusunda alabildiğine baskıcı bir yöntem uyguluyor.

Bu anda baştan da söylediğim gibi inanılmaz bir baskı altında tutuyor, halkı yoksullaştırıyor, zamlar, pahalılıkla halkı inim inim inletiyor. Elektrikten doğalgaza suya aklına gelebilecek ne varsa her gün bir müthiş bir zam furyası sürüyor. Her an televizyonlarda gazetelerde açıklamalarda görüyoruz bir zam haberi ile karşılaşıyoruz. Bu gidişata karşı Cumhuriyet Halk Partisi Genel seçimlerde doğru bir yaklaşımla tüm demokrasi güçlerini demokrasi isteyen özgürlük isteyen halka karşı yapılan bu baskılara dur diyen bir ittifak bütünüyle yerel seçimlerde AKP-MHP ortaklığında büyük bir gedik açtı. Bu gedik bir türlü kapatılamıyor.

“CHP’Lİ BELEDİYELER ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR”

Yerel seçimlerde kazanımları ve belediyelerin başarılı çalışmalarını da hatırlatan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyelerimiz seçimleri aldığımız Büyükşehirlerdeki belediyelerimiz diğer ilçelerde ki belediyelerimiz başarılı çalışmalara imza atıyor. Ama belediyelerimizi engelleyebilecek ne varsa onu yapmaya çalışıyor. Yasal engellemeleri hazırlıkları içerisinde. İller Bankası’ndaki gelirlerine el koyma onları kendi yaptığı işleri oradan tahsil etme yollarını izliyor. Akla gelebilecek her bir şeyi yapıyor. Yakın zamanda işte çığ altında vatandaşlarımız kaldı Bahçesaray’da Van’da. Deprem de ciddi anlamda zarar gören hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız var yurttaşlarımız var onlara buradan ölenlere rahmet diliyorum, yaralılara da şifa diliyorum. Bu durumda siyasal iktidar tümüyle deprem meselesi de çığ meselesi de onun gibi bir yığın mesele de siyasal iktidarın bu işi ciddiye almadığı vurdumduymaz davrandığı kaynakları yapılması gereken kaynaklar da başka yerlere aktararak ülkeyi halkı adeta cezalandırdığını görüyoruz. Bu gidişata dur diyeceğiz bu gidiş dur diyebilecek yapı, örgüt Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Etiketler
CHP kurultayı Adana Kongre