Erdoğan'dan 'elektrikli otomobil' açıklaması: 3 sene içerisinde müşterisiyle buluşturacağız

Erdoğan, Ukrayna'da DEİK İş Konseyi toplantısında elektrikli otomobil ve Ukrayna ile ticaret hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan 'elektrikli otomobil' açıklaması: 3 sene içerisinde müşterisiyle buluşturacağız

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da DEİK İş Konseyi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ukrayna stratejik ortaktır. Türkiye ve Ukrayna birbirlerini değerli bir ortak gören ülkelerdir. Gerek ikili gerekse heyetlerarası görüşmelerde ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları ele aldık.

Sizlerin işlerini kolaylaştıracak, sizin sıkıntılarınızı giderecek siz iş dünyamıza yeni ufuklar açacak kararlar aldık.

İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğimizin güçlenmesine önem veriyoruz. Karadeniz'den komşumuz Ukrayna ile münasebetlerimiz her geçen gün daha da artıyor. İmzaladığımız dokuz anlaşma ile münasebetlerimizi daha da kuvvetlendirdik.

İş dünyasının önündeki engelleri kaldırmakla görevliyiz. Ukrayna ile ticaret hacmimiz her sene yükselmiştir. Yükseltiyoruz 2019 da ticaretimizi yüzde 10.2 artarak 4.8 milyar dolara yükseldi.

Ukrayna ile serbest ticaret anlaşması konusunda mutabık kaldık. Türk firmaları fırsat tanınması halinde neleri başarabileceklerini göstermişlerdir.

Geleceğin teknolojisiyle elektrikli olarak üreteceğimiz otomobili inşallah 3 sene içerisinde müşterisiyle buluşturmayı planlıyoruz.

Etiketler
Elektrik Otomobil Ukrayna