Selvi: Altaylı'nın karanlık ilişkiler ağı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, FETÖ ile bağlantıları ortaya çıkmaya devam eden tutuklu eski MİT mensubu Enver Altaylı hakkında bir yazdı kaleme aldı.

Selvi: Altaylı'nın karanlık ilişkiler ağı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, FETÖ yöneticisi olmak ve casusluk suçlamasıyla dava açılan tutuklu eski MİT mensubu Enver Altaylı ile ilgili gelişmelere değindi.

"ÜNLÜ CIA ajanı Ruzi Nazar tarafından yetiştirilen Enver Altaylı hakkında hazırlanan iddianame, bir dönemin karanlık tarihine ışık tutabilecek ipuçlarını taşıyor." diyen Selvi yaşananları sırlayarak "Enver Altaylı’nın Türkiye ve Amerika hatlarından CIA ve Alman istihbaratının ajanları ile yoğun görüşme trafiği dikkati çekiyor." dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:


ÜNLÜ CIA ajanı Ruzi Nazar tarafından yetiştirilen Enver Altaylı hakkında hazırlanan iddianame, bir dönemin karanlık tarihine ışık tutabilecek ipuçlarını taşıyor. Enver Altaylı’nın CIA ve Alman istihbaratı ile FETÖ arasındaki ilişki ağı, 15 Temmuz darbe girişiminden ABD’deki Zarrab davasına kadar çok güçlü bir ilişki ağının varlığını ortaya koyuyor.

Enver Altaylı, ünlü CIA ajanı Ruzi Nazar tarafından MİT’e yerleştirilmiş. Ruzi Nazar’ın, eski MİT müsteşarı Fuat Doğu’yla birlikte özel olarak yetiştirdiği bir isim.

Zarrab davasında, Türkiye aleyhine “kıymetli tanık” olması için CIA ve FETÖ ortak operasyonu ile eski MİT görevlisi Mehmet Barıner’i yurtdışına kaçırma iddiasıyla yakalandı.

Enver Altaylı’nın telefonlarının incelenmesinde, FETÖ davasında delil olarak kabul edilen Bylock’un deşifre olması üzerine 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinin haberleşme sistemi olarak kullandığı ‘Signal’ isimli program tespit edildi.

- FETÖ elebaşına “muhterem efendim” diye başlayan bir mektup yazan Enver Altaylı, MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu hakkında “Eğer böyle bir şey olursa, Allah memleketi, devleti, Fetullah hocaefendiyi, cemaatin önde gelenlerini korusun. Bu bir felaket olur” diyor. Kozinoğlu, Oda TV davasından tutuklandıktan sonra cezaevinde hayatını kaybetmişti. Ortaya çıkan yeni delil kapsamında Kozinoğlu davasının yeniden açılması bekleniyor.

BYLOCK’TAN SONRA SIGNAL

FETÖ’nün üst düzey yöneticileri ile haberleşme sistemi olan ‘Signal’ programı üzerinden İbrahim Faruk Bayındır’la görüşmeleri tespit edildi. Yurtdışına kaçan FETÖ’cülerin arasında yer alan Bayındır, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kaset kumpası, MHP’ye kurulan kaset kumpası ve Fetullah Gülen hakkında kitap yazdığı için öldürüldüğü iddia edilen gazeteci Haydar Meriç cinayetlerinde adı geçen FETÖ yöneticisi olarak aranıyor.

Enver Altaylı’nın Türkiye ve Amerika hatlarından CIA ve Alman istihbaratının ajanları ile yoğun görüşme trafiği dikkati çekiyor. CIA ajanı Alen Dale Fiers ve Alman istihbarata karşı koyma birimi ile yoğun ilişkisi belirlendi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde 27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinden önce olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bir askeri darbe ortamı hazırlamak amaçlı destabilizasyon faaliyeti yürütülmesine dair 18 Şubat 2016 tarihli rapor bulundu. 15 Temmuz darbesi ise ondan 4 ay sonra gerçekleşti.

Etiketler
FETÖ Abdulkadir Selvi Hürriyet