İzmir’deki çöp tartışmasında devreye Kılıçdaroğlu girdi

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adına İzmir’e geldi.

İzmir’deki çöp tartışmasında devreye Kılıçdaroğlu girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Menderes’te yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi kentte AKP ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) karşı karşıya getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında AKP tarafından tepkiyle karşılanan proje için Başkan Tunç Soyer açıklama yapmış, bilime başvurulacağını duyurmuş ve gerektiği takdirde alternatif bir planın tercih edilebileceğini aktarmıştı.

AKP kanadından gelen eleştiriler bir türlü dinmek bilmedi. Kentte muhalefet konumunda olan AKP Başkan Soyer’in yanı sıra Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’ı da hedef tahtasına oturttu. AKP’den yönelen tepkilere İl Başkanı Deniz Yücel’den cevaplar geldi.

Gelinen noktada CHP, genel merkez seviyesinde refleks gösterdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İzmir’e gelen Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Karaca’ya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Mahir Polat eşlik etti.

GENEL BAŞKAN ADINA BÖLGEDE İNCELEME YAPTIK, VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİK, RAPOR OLUŞTURACAĞIZ!

Tartışma yaratan katı atık entegre tesisi için kurumsal olarak gösterilen reflekse dair bilgi veren Karaca, yeni süreçte izlenecek yol haritasını da açıkladı.

Egedesonsöz’e konuşan Karaca, “Bu çalışmayı çok ciddi bir siyasi malzeme haline getirerek vatandaşlarımıza gerçekle ilgilisi olmayan bilgiler veriyorlar. Orada bir siyasi rant elde etmeye çalışılmakta. Vatandaşlarımızın bize ulaşmaları üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hem Menderes Belediye Başkanımız hem de beni bölgede dolaşmamız için görevlendirdi. Biz de şikayetleri yerinde dinledik, projeyi yerinde inceledik. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu’nda Parti Sözcümüz olan Murat Bakan, Çevre Komisyonu Üyemiz Mahir Polat ile birlikte alanda teknik arkadaşlarımızla incelemeler yaptık. Projeyi inceledik. Buna ilişkin de vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. İleri sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığı aşikar. Vatandaşlarımıza orası bir atı atık depolama alanı olarak lanse edilmektedir. Oysaki orası bir depolama alanı değil. Hava, su, toprak her türlü etütleri yapılmış. Bilimsel anlamda her şeyi tamamlanmış, tarımsal arazilere, insan sağlığına olumsuz bir yanı olmayacağı raporlanmış bir projedir. Bu proje bir atık tesisidir, depolama asla değil! Oraya gelen İzmir’in bölgesel çöpleri orada enerjiye kompost gübreye, hammaddeye dönüşecek. Açık alanda, çöp, koku ve bundan kaynaklı sorun yaşanmayacak bir fabrika… Çöpün ekonomik değere kavuşacağı bir fabrika haline getiriliyor. Biz de düşüncelerimiz, vatandaşların şikayetleriyle birlikte değerlendirerek genel başkanımıza sunacağız. Konu genel başkanımızın bilgisi dahilinde. Vatandaşlardan gelen tepkileri incelemek için genel başkanımız adına geldik. Oluşturacağımız raporu genel başkanımıza sunacağız” açıklamasında bulundu.

ZEYBEKCİ’DEN ÖRNEK VERDİ: İZMİR’İ ALMALARI HALİNDE ÇÖP TESİSİ YAPMAYI VAAT EDİYORLARDI!

Nihat Zeybekci’nin seçim vaatlerini hatırlatan Karaca ayrıca, “AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı 31 Mart seçimleri öncesinde İzmir’de bölgesel bir katı atık bertaraf tesisin oluşturulmadığını söyledi. Kendilerinin İzmir’i almaları halinde en başta bu çöp sorununu çözmek için bu tesislerin kurulacağı yönünde vaatleri vardı. Şimdi Büyükşehir’in bu tesisleri kuruyor olmasından dolayı duydukları rahatsızlık kendilerini kendileriyle çelişir hale düşürüyor. Böyle bir siyasi argüman ve rant peşinde koşmaktadırlar. Menderes halkımız kaygı duymasın. Onların toprağına, suyuna, havasına, yaşamına zarar verecek hiçbir anlayışı CHP olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes Belediyesi olarak onaylamayız. Bunu açıkça ifade ediyorum. Bu nedenle AK Parti milletvekiline çağrıda bulunmak istiyorum, gitsin Giresun Çavuşlu’daki vahşi depolama alanında vatandaşlara verdikleri sözü tutsunlar, o bölgeyi rehabilite etsinler. Kendilerinin yapmadıkları şeylerin büyükşehir belediyemizin yapıyor olmasından dolayı duydukları rahtsızlığı dışavurumuyla vatandaşlarımızı yanlış bilgilendiriyorlar” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Denizli İzmir Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili Gülizar Biçer Karaca