CHP Sultanbeyli’den Erdoğan’a tepki

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, Erdoğan'ın o sözlerine tepki gösterdi.

CHP Sultanbeyli’den Erdoğan’a tepki

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Gençlik Kurultayı’nda söylediği (CHP pisliktir) sözü tepki çekti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, Cumhurbaşkanlarının tarafsızlık üzerine yemin ettiğini hatırlatıp, CHP’yi hedef alan Erdoğan’a tepki gösterdi.

CHP’nin köklerini Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarının mücadelesinden aldığını ifade eden Kantekin “CHP savaş cephelerinde ülke kurtaran Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti’nin, Kuvayi Milliye ruhunun partisidir. CHP savaş meydanlarında kurulmuştur. Otel lobilerinde, emperyalizme, BOP’a hizmet için parti kuranların seviyesine inmeyeceğiz. Bu ülkenin 81 milyon yurttaşı onurludur, eşittir ve hepsi insandır” dedi.

Cumhurbaşkanının tüm yurttaşlara karşı eşit olması gerektiğini hatırlatan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin “Cumhurbaşkanı toplumu bölmez, kutuplaştırmaz, farklı siyasi görüşlere hakaret etmez. Allah nasip ederse 24 Haziran’dan sonra CHP iktidarında tüm yurttaşlar eşit, kardeş, saygın olacak. Cumhurbaşkanı AKP’li, CHP’li olmayacak. Türkiyeyi kucaklayan bir yönetim ve demokrasi egemen olacak” dedi.

Etiketler
Sultanbeyli