Sol Parti'den Libya açıklaması: 'İç savaşa ortak olmaktır'

Libya'ya asker gönderilmesi tartışılırken Sol Parti'den açıklama yapıldı.

Sol Parti'den Libya açıklaması: 'İç savaşa ortak olmaktır'

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Türkiye'den deniz, kara ve hava askeri desteği talep etmesinin ardından SOL Parti bir açıklama yayımladı.

Açıklamada "Libya’ya asker göndermek iç savaşa ortak olmaktır" denildi.

SOL Partin'nin açıklaması şu şekilde:

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Türkiye’den resmi olarak askeri destek talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bu davete icabet edeceklerini açıkladı.

Libya’ya asker gönderme yönelimi, iflas eden dış politikanın son halkası olduğu gibi, aynı zamanda bir iç politika hamlesidir. İktidar, içerde yaşadığı güç kaybını, dışarıya yönelik askeri maceracılıkla aşmaya çalışıyor.

Libya’ya asker göndermek iç savaşa ortak olmaktır.Unutulmasın, Libya’nın bugün yaşadığı iç savaşın vebali de iktidarından. Libya’nın meşru devlet başkanı Muammer Kaddafi, 2011 yılında ABD destekli cihatçı güçler tarafından devrildi. Türkiye de, NATO’nun Libya’da ne işi var dedikten sonra, ABD yönlendirmesiyle cihatçıların safında yer almıştı.

Bunun arkasında da tıpkı Suriye’de olduğu gibi, mezhepçi, yayılmacı ve İhvan destekçisine dayanan yanlış politika vardı. Bugün de Kuzey Suriye’deki cihatçı paralı askerleri 2 bin dolar maaş vaadiyle saflarına dahil etmeye çalışarak, Libya iç savaşına taraf olmak aynı yanlışın sürdürülmesi anlamına geliyor.

Önümüzdeki günlerde tezkere için Meclis toplanacak. Ama herkes biliyor ki asker gönderme kararı Saray’da alındı. Meclis göstermelik bir toplantıyla bu kararı onaylayacaktır. Bu kararla, ülkenin kaynakları cihatçı maceralara aktarılacak, kriz altında ezilen halkın sırtına daha fazla yük bindirilecektir.

Bu cendereden çıkış için Türkiye dış politikası kökten değiştirilmeli; halklar arasında bütün dinsel, etnik, mezhepsel farklara karşın bir arada yaşamanın tesis edilmesi Türkiye’nin dış politikasının temeli olmalıdır.

Etiketler
Libya