Bütçe görüşmelerine damga vuran gerginlik

Meclis’te süren bütçe görüşmelerine AKP’li ve CHP’li isimlerin FETÖ tartışmaları damga vurdu.

TBMM’de süren bütçe görüşmelerine AKP’li ve CHP’li vekillerin tartışması damga vurdu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP için “Siz, Fetullahçı terör örgütünü “terör örgütü” ilan etmeden önce Fetullahçı savcıların, generallerin arkasında duran bir siyasi partisiniz. Bunu söyleme hakkına en son sahip olacak siyasi partisiniz” dedi.

AKP’li ve CHP’li isimlerin arasındaki tartışma Meclis tutanaklarına şu şekilde yansıdı:

“ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; elbette ki muhalefet eleştirecek, iktidar bunlara cevap verecek ama Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleri konuşmak zorundayız. “Bizim cemaatle hiç alakamız yok. Bakın biz ne kadar rahatız, cemaatle ilgili saldırıda bulunuyorsunuz, biz hiç ses çıkartmıyoruz.” diyor Sayın arkadaşımız. Biz de çok net olarak ifade ediyoruz ki siz, cemaatin içinden çıkmış bir siyasi partisiniz. Siz, Fetullahçı terör örgütünü “terör örgütü” ilan etmeden önce Fetullahçı savcıların, generallerin arkasında duran bir siyasi partisiniz. Bunu söyleme hakkına en son sahip olacak siyasi partisiniz. Siz bu ülkenin Genelkurmay Başkanını bir teröristin gizli tanıklığıyla defalarca müebbet hapse çaptırmış bir siyasi partinin temsilcilerisiniz. (CHP sıralarından alkışlar) Siz, savcı Zekeriya Öz gibi, Fetullahçı terör örgütünün savcısı olan bir savcının arkasında...

ABDULLAH GÜLER (İstanbul) – Zekeriya Öz’ü alan Mehmet Moğultay’dır.


BAŞKAN – Sayın Güler, lütfen... Sayın Güler, lütfen...

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) – O almış, siz zırhlı araba verdiniz.

BAŞKAN – Değerli arkadaşlar... Sayın Güler... (Gürültüler)

ABDULLAH GÜLER (İstanbul) – O kadar teröristi, Zekeriya Öz’ü alan Mehmet Moğultay’dır, Seyfi Oktay’dır.

BAŞKAN – Sayın Güler, lütfen... Değerli arkadaşlar, lütfen...

Buyurun Sayın Özkoç... (Gürültüler)


Değerli arkadaşlar, lütfen sessiz olalım.

Sayın Güler, rica ediyorum; bakın, orada Grup Başkan Vekiliniz var yani rica ediyorum.

Buyurun.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Sayın Başkan, ben bu yapılanları çok anlayışla karşılıyorum. Birisinin yarasına bastın mı feryat eder Sayın Başkan. (CHP sıralarından alkışlar)

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Devam edin.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Ben onun ne yaptığını, içinin nasıl yandığını bildiğim için anlayışla karşılıyorum.

ALİ ÖZTUNÇ (Kahramanmaraş) – İkiz doğuruyorlar, ikiz; idare et!

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Siz, Fetullahçı terör örgütünün 1 numaralı sanığını ilk önce yakaladınız, çırılçıplak soydunuz, sonra...

ABDULLAH GÜLER (İstanbul) – Fetullahçı terör örgütünün valisini bu hafta kim ziyaret etti?

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Bakın, gördünüz mü, yarasına bastım.

BAŞKAN – Sayın Güler size ne oluyor, Sayın Güler!

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Yarasına bastığım için sıçrıyor.

BAŞKAN – Yani rica ediyorum.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Daha sonra o adamı giydirdiniz, eline evraklarını verdiniz ve yok ettiniz. Siz o savcının elini kolunu sallayarak Türkiye’den çıkmasını sağladınız. Şimdi “PKK” “PYD” falan filan diyorsunuz ya, yahu Abdullah Öcalan’la da oturup konuşan sizsiniz ve sizin Cumhurbaşkanınız. Siz, PKK’lı terör örgütü mensuplarını “gizli tanık” diye Türkiye Cumhuriyetinin subayının, astsubayının, evlatlarının karşısında gizli tanık olarak kullandınız, onların yerine getirdiğiniz subay ve astsubaylar 15 Temmuz kalkışmasını yaptılar. Sizin bunları söyleyecek yüzünüz var mı?

MEHMET MUŞ (İstanbul) – Kemalizme gelin.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Tamamlayın Sayın Özkoç, lütfen.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının ve bütünlüğünün kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e sizin Genel Başkanınız “ayyaş” diyebilecek seviyeye kadar düşen bir kişidir ve hâlâ Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmaktadır. Biz mi bunu kabul edeceğiz? Biz bunun için “evet” mi diyeceğiz? Siz hem cumhuriyetin hem Mustafa Kemal’in hem Kemalizmin düşmanısınız, cemaatlerin yandaşısınız. (CHP sıralarından alkışlar)”

Kaynak: Anka

Etiketler
Meclis bütçe görüşmeleri FETÖ